forma-1

2019.02.04. 17:16

A Red Bull nem hagyja magára a Mercedes autóit

A világbajnoki címvédő Mercedeshez hasonlóan a Red Bull istálló is február 13-án mutatja be idei Forma-1-es versenyautóját.

A konstruktőrök vb-pontversenyében tavaly harmadik osztrák csapat motorbeszállítót váltott, és az idén már nem a Renault, hanem a Honda erőforrásait használja majd.

A tavalyi pilótapárosból a 21 éves holland Max Verstappen az istállónál maradt, de az ausztrál Daniel Ricciardo távozott, helyére a francia Pierre Gaslyt szerződtette a Red Bull.

A Mercedes múlt héten jelentette be, hogy február 13-án, Silverstone-ban leplezi le az idei autóját, és ugyanezen a napon tartja majd hivatalos bemutatóját Torontóban a Racing Point csapat, amely korábban Force India néven szerepelt az F1-ben.

Elsőként az egyesült államokbeli Haas istálló prezentálja majd autóját csütörtökön, majd a Toro Rosso következik Londonban jövő hétfőn. A Renault jövő kedden, a McLaren pedig jövő csütörtökön tartja bemutatóját, míg a Ferrari jövő pénteken élő internetes közvetítés során leplezi le idei versenyautóját. Az idén Alfa Romeo Racing néven induló Sauber várhatóan február 18-án mutatja be az autóját. A Williams még nem közölte a bemutató dátumát.

A szezon első hivatalos tesztje február 18-án kezdődik Barcelonában, a vb pedig március 17-én, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában