aggodalmas kutatás

2019.01.22. 14:47

Premier League-játékos gépe tűnt el a La Manche csatorna fölött

A La Manche-csatorna felett hétfőn este eltűnt a radarképekről egy kisrepülőgép, fedélzetén a Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával.

(FILES) This file photo taken on August 25, 2018 shows Nantes' Argentinian forward Emiliano Sala at La Beaujoire stadium in Nantes, western France, on August 25, 2018. - Cardiff striker Emiliano Sala was on board of a missing plane that vanished from radar off Alderney in the Channel Islands according to French police sources on January 22, 2019. (Photo by SEBASTIEN SALOM GOMIS / AFP)

A francia rendőrség bejelentése szerint a légügyi hatóság hétfőn 20.23 órakor értesítette a mentőalakulatokat, hogy megszakadt a kapcsolat a Nantes-ból Cardiffba tartó, két személyt szállító egymotoros repülőgéppel. A rendőrség bejelentése alapján a pilóta 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál a gép eltűnt a radarképekről.

Mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt. Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, délig több mint ezer négyzetméteres területet vizsgáltak át, ám nem találták meg a repülő nyomait.

A 28 éves argentin támadó az idény korábbi részében az FC Nantes csapatában szerepelt, 19 francia bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett. Múlt héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolt a cardiffi együttesbe, majd visszatért elköszönni és hétfőn Nantes-ból indult útnak új klubjához.

Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.

Borítókép: Emiliano Sala a Nantes színeiben

AFP / Sebastien Salom Gomis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában