la liga

2019.01.27. 20:07

Hozta a kötelezőt a Barcelona

Az éllovas Barcelona 2-0-ra nyert a Girona vendégeként a spanyol bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Nelson Semedo találatával a vendégek a 9. percben szereztek vezetést. A Barcelona az 51. percben emberelőnybe került – a kolumbiai Bernardo Espinosa kapta meg második sárga lapját -, majd a 68. percben Lionel Messi duplázta meg az előnyt, ezzel egyben beállította a végeredményt.

A La Liga góllövőlistáján 19 góllal első argentin sorozatban a hetedik bajnoki fordulóban talált be az ellenfelek kapujába, ezalatt összesen tíz alkalommal volt eredményes.

Korábbi tervek szerint a két katalán csapat mérkőzését az Egyesült Államokban, a Miami Dolphins stadionjában rendezték volna, de erről nem alakult ki konszenzus. A spanyol ligának az érintett klubokon kívül meg kellett volna kapnia a spanyol (RFEF), a nemzetközi (FIFA), az amerikai (USSF), valamint a két kontinentális szervezet – az UEFA és a CONCACAF – jóváhagyását. Az érintettek többsége azonban a határon túli bajnoki mérkőzés ellen foglalt állást, továbbá a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) is a „leghatározottabb tiltakozását” fejezte ki.

La Liga, 21. forduló:

Girona-FC Barcelona 0-2 (0-1)

korábban:

Valladolid-Celta Vigo 2-1 (0-1)

később:

Athletic Bilbao-Betis 1-0 (1-0)

Real Sociedad-Huesca 0-0

Espanyol-Real Madrid 20.45

szombaton játszották:

Valencia-Villarreal 3-0 (1-0)

Leganés-Eibar 2-2 (0-2)

Sevilla-Levante 5-0 (0-0)

Atlético Madrid-Getafe 2-0 (2-0)

hétfőn játsszák:

Alavés-Rayo Vallecano 21.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában