angyal a pályán

2018.11.20. 15:34

Horrorbalesetet úszott meg a 17 éves versenyző (videó)

Egy-két hétig még biztosan a kórházban marad megfigyelésre a 17 éves Sophia Flörsch, aki a vasárnapi Forma-3-as Makaói Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett.

This photo taken on November 16, 2018 and provided by the South China Morning Post on November 19 shows Van Amersfoort Racing's 17-year-old Sophia Floersch in the pits at the Formula Three Macau Grand Prix in Macau. - The 17-year-old female teenage driver suffered a fractured spine when her car flew off the track in a horrifying crash at the Formula Three Macau Grand Prix on November 18. (Photo by K.Y. CHENG / SCMP / AFP) / - Hong Kong OUT - Macau OUT / -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SOUTH CHINA MORNING POST" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES

A fiatal pilóta hetes nyakcsigolyája eltört, ezért hétfőn meg kellett operálni, a makaói kórház orvosai pedig kedden azt közölték, hogy a versenyző a következő 7-14 napban még nem hagyhatja el az intézményt.

A 18. születésnapját december 1-jén ünneplő Flörsch a Forma-3-asok évzáró, makaói viadalán egy hosszú egyenesben,

több mint 250 kilométer/órás sebességnél ütközött az egyik riválisának autójával, versenygépe a levegőbe emelkedett és lassulás nélkül kirepült a pályáról, nekicsapódva a kerítésnek és egy épületnek.

A balesetben további négy ember sérült meg.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított. A szerencsétlenség okai egyelőre még tisztázatlanok, de Jean Todt, az FIA elnöke azt mondta, a vizsgálat lezárása után „levonják a következtetéseket, és meghozzák a szükséges döntéseket”.

Ezt élte túl Sophia:

Borítókép: AFP / SCMP / K. Y. Cheng

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában