a gyógyulás útján

2018.11.26. 15:30

Elhagyta a kórházat a szörnyű balesetet túlélt pilóta

Nyolc nappal a balesete után hétfőn elhagyhatta a kórházat a 17 éves Sophia Flörsch, aki a november 18-i Forma-3-as Makaói Nagydíjon szenvedett csigolyatöréssel járó balesetet.

German F3 racing driver Sophia Floersch leaves hospital after a press conference in Macau to discuss her injuiries and recovery before flying home on November 26, 2018. - Floersch, who fractured her spine in a horrifying crash at the Macau Grand Prix, said on November 26, 2018 she was flying home to Germany for further treatment. (Photo by ISAAC LAWRENCE / AFP)

Fotó: AFP

„Ma hazarepülök, és nagyon örülök, hogy viszontláthatom a családomat és a barátaimat” – írta Facebook-oldalán Flörsch, akinek a szerencsétlenségben eltört a hetes nyakcsigolyája, ezért múlt hétfőn meg kellett operálni, majd megfigyelésre a makaói kórházban tartották.

„November 18-án, Makaóban másodszor születtem meg”

- fogalmazott a 18. születésnapját szombaton ünneplő Flörsch, aki a Forma-3-asok évzáró, makaói viadalán egy hosszú egyenesben, több mint 250 kilométer/órás sebességnél ütközött az egyik riválisának autójával, versenygépe a levegőbe emelkedett és lassulás nélkül kirepült a pályáról, nekicsapódva a kerítésnek és egy épületnek. A balesetben további négy ember sérült meg.

Már a jókedve is visszatért a versenyzőnek.
Fotó: Isaac Lawrence / AFP PHOTO

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított. A szerencsétlenség okai egyelőre még tisztázatlanok, de Jean Todt, az FIA elnöke azt mondta, a vizsgálat lezárása után „levonják a következtetéseket, és meghozzák a szükséges döntéseket”.

Borítókép: Sophiát kísérik ki a kórházból

AFP / Isaac Lawrence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában