a keddi BL-nap után

2018.11.28. 12:08

A Realnak sikerült túllépni a hétvégi vereségen

Santiago Solari vezetőedző örül, hogy a Real Madrid győzni tudott az AS Roma otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapján, ezzel túllépett a szombati vereségen.

Real Madrid's Argentinian coach Santiago Solari looks on prior to the UEFA Champions League group G football match AS Rome vs Real Madrid on November 27, 2018 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

Fotó: AFP

„Fontos volt, hogy továbblépjünk, és ezt meg is tettük. Egyénileg és csapatként is átéreztük a felelősséget” – nyilatkozta az argentin szakvezető a római meccs utáni sajtótájékoztatón.

A BL-címvédő Real szombaton meglepetésre 3-0-ra kikapott az Eibar otthonában a spanyol bajnokságban, ez volt a madridiak első veresége a 42 éves Solari irányításával.

„A mi hibánk után adódott egy hihetetlen lehetőség előttük, erről beszéltünk is az öltözőben, aztán a második félidőben pontosabbá vált a játékunk”

- tette hozzá.

Solari erről a római lehetőségről beszélt. Hihetetlen, de ki lehetett hagyni:

A keddi első félidő hosszabbításában Dani Carvajal labdaeladása után a hazaiak török játékosa, Cengiz Ünder óriási ziccerbe került, de öt méterről a kapu fölé bombázott.

A második felvonás második percében Robin Olsen kapus rossz kirúgását kihasználva Gareth Bale szerzett vezetést a vendégeknek, majd Lucas Vázquez állította be a 0-2-es végeredményt. A találkozót mindkét együttes annak tudatában kezdte, hogy a végeredménytől függetlenül továbbjut a nyolcaddöntőbe, mert a G csoport kora esti mérkőzésén a cseh Viktoria Plzen meglepetésre 2-1-re győzni tudott a CSZKA Moszkva otthonában.

Solari úgy vélekedett, a bajnokságban mutatott hullámzó teljesítménye ellenére csapata a Bajnokok Ligája egyik nagy esélyese.

„A 115 éve íródó történelmünk miatt ez mindig így van, és nem függ attól, hogyan játszunk ma vagy egy másik napon.

A Real Madrid lesz a favorit egészen addig, amíg egy másik klub utol nem ér minket a trófeák számában”

- vélekedett.

Mourinho De Geát magasztalta a továbbjutás után

A világ legjobb kapusának nevezte a spanyolt a Manchester United vezetőedzője, miután csapata kedden 1-0-s győzelmével továbbjutott a csoportjából.

„Ő a világ legjobb kapusa. Ha az a célunk, hogy nálunk legyen a legjobb, akkor meg kell tartanunk”

- fogalmazott a portugál szakember a 28 éves hálóőrrel kapcsolatban, aki parádés védésekkel járult hozzá ahhoz, hogy a Vörös ördögök nem kaptak gólt a svájci Young Boystól.

A tréner külön kiemelte azt a káprázatos bravúrt, amelyet a 70. percben mutatott be a spanyol játékos, amikor egy megpattanó lövést hatalmas vetődéssel a gólvonalról kanalazott ki. Mourinho szerint ez a védés teremtett lehetőséget csapata számára, hogy a hajrában kiharcolhassa a győzelmet, amelyet végül a hosszabbításban el is ért.

Íme, Fellaini győztes gólja:

És az erre adott edzői reakció:

„De Gea védése nélkül nem lett volna győztes gól, így viszont továbbjutottunk.

Megcsináltuk”

- mondta Mourinho, aki elismerte, ideges volt, hogy nem tudtak betalálni, mert egy döntetlen után ki-ki mérkőzést kellett volna játszaniuk a Valenciával idegenben.

Mourinho a BL-folytatást illetően úgy fogalmazott, ha nem is valami fantasztikusat, de valamit most már elértek. Hozzátette, vannak jobb csapatok náluk, amelyek jobb minőséget képviselnek, de úgy vélte, ha egy gárda eljut a negyeddöntőig, ott már bármi megtörténhet.

A Manchester United mellett a Juventus is továbbjutott a négyesből, a csoportelsőség kérdése a zárókörben dől el, jelenleg kétpontos előnyével az olasz bajnok van jobb helyzetben.

Borítókép: Solari az AS Roma elleni meccsen mosolyog

AFP / Filippo Monteforte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában