tragédia

2018.09.08. 07:30

Lebénult a kétszeres olimpiai bajnok kerékpáros

Lebénult Kristina Vogel kétszeres olimpiai bajnok német pályakerékpáros, aki júniusban szenvedett súlyos balesetet.

(FILES) In this file photo taken on March 02, 2018 Gold medalist Germany's Kristina Vogel celebrates on the podium after taking part in the women's sprint final during the UCI Track Cycling World Championships in Apeldoorn. Germany's Olympic and world sprint cycling champion Kristina Vogel is a paraplegic using a wheelchair since a June accident, she revealed in an interview published on September 9, 2018. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

Fotó: AFP

„Nem tudok járni többé, de hiszem, hogy előbb-utóbb el tudom fogadni ezt az új helyzetet, és hamarosan megtanulok alkalmazkodni hozzá” – mondta pénteken a Der Spiegel című lapnak a 27 éves versenyző.

Vogel június 26-án a cottbusi velodromban edzés közben nagy sebességgel összeütközött egy másik kerekessel, és a betonpályára zuhant. Először egy helyi kórházba szállították, majd mentőhelikopterrel egy berlini klinikára vitték. A baleset következtében súlyosan megsérült a gerince és számos csontja eltört.

A 11-szeres világ- és háromszoros Európa-bajnok bringásnak 2009-ben egyszer már majdnem kettétört a karrierje, amikor egy balesetet követően két napig kómában volt. Három évvel később viszont aranyérmes lett csapatsprintben a londoni játékokon, 2016-ban Rióban pedig sprintben diadalmaskodott. Brazíliában egy olimpiai bronzérmet is nyert csapatsprintben.

Borítókép: AFP PHOTO / Emmanuel Dunand

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában