egy új karrier kezdete

2018.08.29. 19:40

Xabi Alonso visszatér a Realhoz

A tavaly nyáron visszavonult Xabi Alonso visszatér a Real Madrid labdarúgóklubhoz, és az U13-as csapat edzője lesz.

Xabi Alonso of Real Madrid Legends during the Corazon Classic match between Real Madrid Legends and Asenal Legends at Estadio Santiago Bernabeu on June 3, 2018 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)

Fotó: NurPhoto

A világ- és kétszeres Európa-bajnok középpályás 2009 és 2014 között erősítette a Realt, amellyel Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát, bajnokságot, és kétszer spanyol Király Kupát nyert. Korábban a Liverpool, később pedig a Bayern München színeiben futballozott.

Az ESPN szerdai beszámolója szerint a 36 éves Alonso az év elejétől a spanyol szövetség edzőképző tanfolyamának hallgatója, és hamarosan megszerzi az UEFA A- és B-licencet. A kurzus részeként mindenkinek kötelező egy évet eltöltenie egy utánpótláscsapat mellett. Raúl González a közelmúltban átvette a Real Madrid U16-os csapatának irányítását, de korábban például Zinédine Zidane, Guti és Santiago Solari is dolgozott a klub fiatal játékosaival.

A baszk származású Alonso 114 alkalommal játszott és 16 gólt szerzett 2003 és 2014 között a spanyol válogatottban.

Borítókép: Xabi Alonso a Real- és Arsenal-legendák összecsapásán Madridban

AFP / NurPhoto / Oscar Gonzalez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában