vb-2018

2018.06.14. 13:34

Kétszáz játékos már vb-visszatérő

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság játékosai közül kereken 200 volt már korábban is kerettag legalább egy vb-n, és 176 ténylegesen pályára is lépett.

A nemzetközi szövetség (FIFA) összesítése szerint 186-an voltak ott négy éve Brazíliában, 61-en 2010-ben, a dél-afrikai tornán, 21-en a 2006-os németországi világbajnokságon és egyedüliként a mexikói Rafael Márquez már a 2002-es, dél-koreai, japán közös rendezésű vb-n is szerepelt. Amennyiben játéklehetőséget kap Oroszországban is, csatlakozik honfitársához, Antonio Carbajalhoz és a német Lothar Matthäushoz öt tényleges vb-szerepléssel.

Nyolc játékos a negyedik vb-jén lehet aktív közreműködő: az argentin Lionel Messi és Javier Macherano, az ausztrál Tim Cahill, a mexikói Andrés Guardado, a portugál Cristiano Ronaldo, a spanyol Andrés Iniesta és Sergio Ramos, valamint a svájci Valon Behrami.

Két futballista – a Costa Rica-i Randall Azofeifa és a lengyel Lukasz Fabianski – 12 év elteltével tér vissza világbajnokságra.

A mostani szereplők közül a legtöbb vb-meccset eddig Mascherano és Márquez játszotta, szám szerint 16-ot, eggyel megelőzve Messit és kettővel a német Mesut Özilt. Tizenhárom találkozón lépett pályára Cristiano Ronaldo, a német Thomas Müller és Manuel Neuer, valamint Sergio Ramos.

Az oroszországi vb játékosai közül a legeredményesebb tíz góllal Müller. A kolumbiai James Rodríguez eddig hatszor, Cahill, az argentin Gonzalo Higuaín és Messi, továbbá az uruguayi Luís Suárez ötször talált az ellenfelek kapujába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában