megadják a módját

2018.06.01. 12:40

Egyenesen az űrből érkezik a labda a vb nyitómeccsére

Az űrből, pontosabban a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) érkezik a június 14-én kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének labdája.

5516369 31.05.2018 In this framegrab made from a footage released by Roscosmos on Thursday, May 31, 2018 Russian cosmonaut Oleg Artemyev plays with a ball onboard International Space Station. This ball is a copy of the World Cup offical ball and will be brought back to Earth on June 3. The World Cup 2018 will start on June 14 and take place in 11 cities across Russia. The image is a handout courtesy of a third party. Editorial use only. No archiving, no sales, no commercial use. Roscosmos

Forrás: AFP/Sputnik

Fotó: Roscosmos

Egy orosz és két amerikai űrhajós márciusban vitte magával a labdát, amellyel pár napja játszottak is egy kicsit a súlytalanság állapotában.

A labda vasárnap tér vissza a Földre, akkor landol ugyanis a kazah sztyeppe közepén

Szojuz-kapszulában egy háromfős legénység. Onnan viszik majd a mintegy 2500 kilométerre fekvő Moszkvába, a vb első találkozójának helyszínére.

A házigazda oroszok azt remélik, hogy a kozmoszból érkező labda szerencsét hoz majd nekik a Szaúd-Arábia elleni nyitómérkőzésén.

Amióta lehetséges, Oroszország többször is vitt már sporthoz kapcsolódó ereklyét az űrbe: a 2014-es szocsi olimpia fáklyája, illetve az orosz bázisú profi jégkorongliga (KHL) döntőjének korongja is járt már az ISS-en.

Borítókép: a kozmonauta Oleg Artemyev hatalmas védést mutat be a súlytalanság állapotában. Kezében a hivatalos labda.

AFP / Sputnik / Roscosmos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában