vb-2018

2018.05.30. 09:48

Az argentin kapitány nem örül az izraeli túrának

Jorge Sampaoli, a legutóbb vb-ezüstérmes argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem örül annak, hogy csapatának az utolsó világbajnoki felkészülési mérkőzését Izraelben kell lejátszania.

(FILES) In this file photo taken on May 24, 2018 Argentina's national team coach Jorge Sampaoli, gestures during a training session in Ezeiza, Buenos Aires on May 24, 2018. / AFP PHOTO / JUAN MABROMATA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Juan Mabromata

„Nem én döntöm el, hogy kivel és mikor játszunk” – mondta a Haiti ellen 4-0-s győzelemmel zárult Buenos Aires-i mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A szakvezető az izraeli politikai helyzetre nem tért ki, sportszempontból közelítette meg a kötelezettséget.

„Inkább játszottam volna Barcelonában, de ez már így lesz: a meccs előtti napon utazunk oda, játszunk Izrael válogatottjával, majd onnan megyünk tovább Oroszországba. Ez a menetrend, melyet a szövetség meghatározott” – szolgált részletekkel.

Az argentin válogatott szerdán (ma) Barcelonába repül edzőtáborozásra, 8-án utazik Izraelbe, ahol jövő szombaton lép pályára.

A jeruzsálemi találkozó március eleji bejelentésekor az izraeli szövetség közölte, hogy hárommillió dollárt fizet az argentin szövetségnek, ugyanakkor az összeg a felére csökken, ha a dél-amerikaiak legnagyobb sztárja, Lionel Messi – elővigyázatosságból, nehogy megsérüljön közvetlenül a vb előtt – nem lép pályára. A belépőket a szurkolók pillanatok alatt elkapkodták a 30 ezres Teddy Stadionban sorra kerülő összecsapásra.

Az argentinok a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon Izland, Horvátország és Nigéria válogatottjával mérkőznek a csoportszakaszban.

Borítókép: AFP PHOTO / Juan Mabromata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában