Forma-1

2018.04.17. 13:48

Jos Verstappen: A fiamnak gondolkodnia kell

Édesapja szerint megfontoltabbnak kellene lennie Max Verstappennek, a Forma-1-es Red Bull istálló holland pilótájának, aki parádés előzései mellett néha veszélyes manőverekkel próbálkozik.

Red Bull's Dutch driver Max Verstappen gestures in the pit lane before the third practice session on April 7, 2018, prior to the qualifiers for the Bahrain Formula One Grand Prix at the Sakhir circuit in Manama. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Giuseppe Cacace

A 20 éves versenyző a szezonnyitó bahreini futamon a címvédő Lewis Hamiltonnal csatázva szenvedett defektet, míg vasárnap a Kínai Nagydíjon a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettellel szemben próbálkozott egy túlságosan is optimista előzéssel, aminek következtében a Red Bull és a Ferrari összeütközött, mindkettő megforgott. Verstappen néhány körrel később tíz másodperces boxutca-áthajtásos büntetést kapott, mert a versenybíróság úgy látta, ő volt a hibás az ütközésnél.

„Ennek nem lett volna szabad megtörténnie, hibásan ítélte meg a helyzetet” – mondta az édesapa, Jos Verstappen, aki pályafutása során 107 F1-es futamon állt rajthoz. „Nem azt akarom, hogy változtasson a stílusán, hiszen a rajt után is tökéletes előzéseket mutatott be, de

az ilyen helyzeteket el kell kerülnie, gondolkodnia kell”

- tette hozzá.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette a fiatal Verstappent, aki véleménye szerint rendkívül tehetséges, stílusában hasonlít a néhány évvel ezelőtti Vettelre, s tanulni fog ezekből a hibákból.

Borítókép: Max Verstappen valószínű, megfogadja apja tanácsait

AFP PHOTO / Giuseppe Cacace

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában