a legidősebb

2018.02.08. 17:50

Rekordokat döntött a síugrólegenda

Több rekordot is megdöntött Kaszaj Noriaki, a japánok síugrólegendája azzal, hogy szerepelt a csütörtöki selejtezőben.

Phjongcshang, 2018. február 8. A japán Kaszai Noriaki a 2018-as phjongcshangi téli olimpián, a férfi síugró normálsánc egyéni versenyének selejtezõjében az Alpensia Síugró Központban 2018. február 8-án. A 45 éves Kaszai több csúcsot is megdöntött: a nyolcadik olimpiáján vesz részt, és õ a legidõsebb síugró, aki az ötkarikás játékokon indul. Az eddigi korrekorder a magyar Ványa Pál volt, õ 1948-ban St. Moritzban 43 évesen ugrott. (MTI/EPA/Diego Azubel)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Diego Azubel

A 45 éves sportoló nyolcadik alkalommal vesz részt olimpián, ezzel megelőzte az örökrangsor élén az orosz szánkós Albert Gyemcsenkót.

A négy évvel ezelőtt nagysáncon ezüstérmes japán minden idők legidősebb síugrója lett, aki olimpián részt vett; az eddig rekordot egy magyar, Ványa Pál tartotta, aki 1948-ban St. Moritzban 43 évesen indult. Kaszaj az 57 fős selejtezőben a 20. helyen zárt.

Borítókép: A japán Kaszai Noriaki a 2018-as phjongcshangi téli olimpián, a férfi síugró normálsánc egyéni versenyének selejtezőjében az Alpensia Síugró Központban 2018. február 8-án.

MTI / EPA / Diego Azubel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában