David Kupa

2018.01.29. 23:16

Fucsovics szerdán csatlakozik a csapathoz Belgiumban

Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nyolcaddöntős Fucsovics Márton csak szerdán csatlakozik Liege-ben a magyar válogatotthoz, amely a hétvégi, Belgium elleni Davis Kupa-párharcra készül.

A világranglistán 63. játékos a Facebook-oldala szerint kisebb lábsérüléssel küzd.

„Sajnos nem tudtam ma a csapattal elutazni Belgiumba, miután a lábujjam közti fertőzést még kezelni kell. Azért az edzést így is megoldjuk, igaz, egy cipőm bánta” – utalt arra, hogy a jobb lábán egy nagy lyukat vágott a cipőjébe a kényelmes viselet kedvéért.

Köves Gábor kapitány így egyelőre Balázs Attilával (206.), Piros Zsomborral (557.), Borsos Gáborral (950.) és Valkusz Mátéval (844.) utazott el Liege-be, ahol hétfőn csak erőnléti edzést tartott a csapatnak. A magyarok kedden gyakorolnak először a péntektől vasárnapig tartó párharcnak otthont adó Country Hallban, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok. A csatát eredetileg Magyarországon kellett volna megrendezni, ugyanis a két együttes legutóbb ugyancsak Belgiumban csapott össze egymással, ám egy tavalyi szabálymódosítás nyomán a két 2017-es döntős – a belga és a bajnok francia csapat – eldönthette, hol kíván játszani az első körben.

A belgáknál David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (117.), Julien Cagnina (264.) és Joris De Loore (314.) tagja a csapatnak.

A magyar válogatott 3-1-re verte az oroszokat szeptemberben a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában