Oscar-díj

2021.11.19. 17:40

Történetében először Namíbia is benevezett

A 2019-es The White Line (Fehér vonal) egy tiltott szerelemről szól a teljes faji elkülönítés idején.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Történetében először Namíbia is nevezett egy filmet Oscar-díjra, a 2019-es The White Line (Fehér vonal) egy tiltott szerelemről szól a teljes faji elkülönítés idején.

A történet – egy namíbiai fekete nő és egy dél-afrikai fehér rendőr románca – 1963-ban játszódik Namíbiában, amely akkor még a fajüldöző dél-afrikai rezsim uralma alatt állt. A Dél-afrikai Köztársasággal szomszédos délnyugat-afrikai ország csak 1990-ben nyerte el függetlenségét.

A történelmi drámának 2019 júliusában a 40. Durbani Nemzetközi Filmfesztiválon volt a világpremierje, azóta sikerrel vetítették több fesztiválon és a világ sok mozijában. Az afrikai filmek toulouse-i fesztiválján (Africlap) tavaly elnyerte a legjobb játékfilmnek járó Kilimandzsáró-díjat.

A legjobb nemzetközi film Oscar-díjára pályázó film Desiree Kahikopo, a színésznőként, forgatókönyvíróként, producerként is ismert színesbőrű namíbiai rendezőnő alkotása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!