Építészet

2021.10.16. 19:38

Különleges V4-es vándorkiállítás érkezik Bukarestbe

Bukarestben mutatják be A visegrádi négyek családi házai című vándorkiállítást, amely Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia 4-4 kiemelt családi házát mutatja be – közölte pénteken a Liszt Intézet bukaresti központja.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 2008 óta évente megszervezett vándorkiállítás célja, hogy magas minőségben elkészült házakat mutassanak be a nagyközönségnek és a szakmának, formálva ezáltal az építészetről és az épített környezetről való gondolkodást.

A vándorkiállítás hétfőn Bukarestben, a román Építészeti Biennálé keretében nyílik meg a Ion Luca Caragiale Nemzeti Színház épületében. A Magyarországot képviselő épületeket zsűri választotta ki, amelynek tagja volt Kovács Csaba és Nagy Csaba, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnökségi tagjai, valamint Nagy Iván építész.

A tárlathoz társulva a Romániai Építőművészek Egyesülete által szervezett Román Építészeti Biennálén díjazott román családiház-tervekből készült kiállítás is megtekinthető lesz. A tárlatot Borsos András, a Magyar Építőművészek Szövetségének titkára, Ileana Tureanu, a Romániai Építőművészek Egyesületének elnöke és Kósa András László, a Liszt Intézet bukaresti központjának igazgatója nyitja meg.

A magyar V4-es elnökséghez kapcsolódóan egy szakmai konferencia is lesz kedden délelőtt, amelyen a kiállításban szereplő Budakeszi családi ház két építésze, V. Marton Rozália és Villányi Norbert tart előadást a munkájukról, a kiállításon látható családi házról, valamint a kettejük által működtetett építésziroda szakmai és művészi tevékenységéről.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!