koncert

2021.10.08. 08:05

Jövő nyáron érkezik hazánkba a Red Hot Chili Peppers

Világkörüli stadionturnéra indul jövő nyáron a Red Hot Chili Peppers. Az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb amerikai rockzenekara a koncertsorozat keretében 2022. június 15-én lép fel a Puskás Arénában.

US rock band Red Hot Chili Peppers performs at the Palacio de los Deportes in Mexico City on October 10, 2017. The Red Hot is in Mexico for their tour The Gataway Tour. (Photo by ALFREDO ESTRELLA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Alfredo Estrella

A harminckét városból álló turné 2022. június 4-én kezdődik a sevillai Estadio La Cartujában. A koncertkörút többek között Londonban, Párizsban, Dublinban, Los Angelesben, Chicagóban, New Yorkban is megáll, mielőtt az arlingtoni Globe Life Fieldben, Texasban véget ér szeptember 18-án – közölte a szervező Live Nation csütörtökön.

A Los Angeles-i Red Hot Chili Peppers tavaly februárban Beverly Hillsben lépett utoljára színpadra, akkor már újra John Frusciante gitárossal a soraiban, aki tíz év szünet után 2019 végén tért vissza Josh Klinghoffer helyére. A közlemény szerint a Red Hot Chili Peppers karrierje legnagyobb slágereiből és készülő új albumának dalaiból állítja össze koncertprogramját. A turnén előzenekar lesz a The Strokes, Beck, az Anderson.Paak & The Free Nationals, a Haim, St. Vincent, King Princess, valamint a Budapesten is előjátszó ASAP Rocky és Thundercat.

Az 1983-tól létező Red Hot Chili Peppers több mint hatvanmillió albumot adott el eddig, és hat Grammy-díjat nyert. A kaliforniai zenekarban két alapító tag, az énekes-szövegíró Anthony Kiedis és a basszusgitáros Flea ma is meghatározó tag, mellettük Chad Smith dobos 1988 óta zenél az együttesben, az 1988-tól RHCP-ben gitározó John Frusciante pedig 2019-ben már másodszor tért vissza a csapatba több év kihagyás után. Az eredeti gitáros, Hillel Slovak 1988-ban herointúladagolásban halt meg.

A Red Hot Chili Pepperst 2012 áprilisában beiktatták a Rock and Roll Hírességeinek Csarnokába.

A zenekarnak eddig hat stúdióalbuma – Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I'm With You (2011), The Getaway (2016) – jutott be az amerikai top 3-as listára. A legsikeresebb dalok közé tartozik a Give It Away, a Fight Like a Brave, az Under the Bridge, a Californication, az Otherside, Snow, a Breaking the Girl és a Higher Ground.

A Red Hot Chili Peppers eddig kétszer játszott a magyar fővárosban: 1996-ban a Kisstadionban, húsz évre rá a Papp László Budapest Sportarénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!