Igazi legenda

2021.08.25. 13:00

A Rolling Stones kedden elhunyt dobosa előtt tiszteleg a zenészvilág

Charlie Watts halálát követően a legnagyobb sztárok is megemlékeztek a zenészről a közösségi médiában.

FILED - 12 January 2010, Bavaria, Munich: Charlie Watts, drummer of the Rolling Stones, makes a guest appearance at the Variete GOP with the band ABC & D of Boogie Woogie. The drummer of the legendary rock band Rolling Stones, Charlie Watts, is dead. Photo: picture alliance / dpa (Photo by URSULA DUREN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ursula Duren

Sir Mick Jagger és Keith Richards, a Stones még élő két alapító tagja Twitteren és Instagramon megosztott fotókkal emlékezett zenésztársára. Az énekes posztján Watts a dobok mögött mosolyog. A gitáros által megosztott képen pedig egy dobfelszerelés látszik zárva felirattal.

A Stones egykori ellenlábasa, a Beatles még élő két tagja szintén tisztelgett a 80 évesen elhunyt Charlie Watts előtt. Sir Paul McCartney egy rövid videóban nagyszerű fickónak és fantasztikus dobosnak nevezte Wattsot, aki megfogalmazása szerint szilárd volt, mint a szikla.

Isten áldja Charlie Wattsot, hiányozni fogsz nekünk, ember – köszönt el a zenésztől Sir Ringo Starr is.

Sir Elton John szerint a dobos a legstílusosabb figura és briliáns társaság volt. Brian Wilson a Beach Boysból pedig azt írta, sokkolta a halálhír. Roger Daltrey, a Who frontembere tökéletes úriemberként jellemezte Wattsot, aki elmondása szerint öltözködésében és dobolásában egyformán mesteri volt. Kenney Jones, aki a Who és a Small Faces dobosa is volt, a Stones szívének és lelkének nevezte az elhunyt zenészt.

Szintén nagy tisztelettel adózott Charlie Watts előtt mások mellett Stewart Copeland, Brian May, Paul Weller, Joan Armatrading és Lenny Kravitz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!