nagyon igyekszik

2021.08.06. 11:57

A Rolling Stones Charlie Watts nélkül kezdi ősszel a turnét

A zenekar dobosa sikeres kezelésen esett át, de az orvosok szerint még pihenésre van szüksége a felépüléshez.

(FILES) In this file photo taken on July 28, 2019 The Rolling Stones drummer Charlie Watts performs on stage during their "No Filter" tour at NRG Stadium on July 27, 2019 in Houston, Texas. - Veteran British drummer Charlie Watts is set to miss the resumption of The Rolling Stones' tour of the United States next month as he recovers from a medical procedure, a spokesman said on August 5, 2021. The 80-year-old rocker's spokesman said he was "unlikely to be available" when the band resume its USA No Filter tour in September, following its postponement last year due to the pandemic.

Forrás: AFP

Fotó: SUZANNE CORDEIRO

Dobosa nélkül kezdi őszi turnéját a Rolling Stones az Egyesült Államokban. A 80 éves Charlie Watts egy nem részletezett orvosi kezelés miatt fog hiányozni a csapatból, Steve Jordan fogja helyettesíteni.

Mint Charlie Watts szóvivője fogalmazott, a dobos „valószínűtlen, hogy képes lesz részt venni” a Rolling Stones USA No Filter Tour koncertsorozatán. Sikeres kezelésen esett át, de az orvosok a héten arra jutottak, hogy pihenésre van szüksége a felépüléshez. Nagyon kellemetlen a helyzet, mivel a próbák heteken belül elkezdődnek, de senki nem láthatta ezt előre – tette hozzá a szóvivő.

A jövőre hatvanéves brit rockzenekar tavalyról elhalasztott turnéját pótolja szeptemberben.

A frontember Mick Jagger Twitter-bejegyzésében hangsúlyozta, hogy nagyon várják Charlie visszatérését teljes felépülése után. „Köszönet Steve Jordan barátunknak a beugrásért, így idén ősszel minden show meg tud valósulni”. A Stones már Jordannel kezd szeptember 26-án St Louisban, és ő dobol többek között Pittsburgh-ben, Nashville-ben, Minneapolisban és Dallasban.

Közleményében Watts úgy fogalmazott, hogy ezúttal rossz volt az időzítése, és keményen dolgozik a felépülésén, de most hallgatnia kellett a szakértőkre, akik szerint a dolog egy darabig eltart. „A koronavírus-járvány miatt nem akartam, hogy a Stones-rajongók újra csalódottak legyenek a turné esetleges újabb elhalasztása vagy törlése miatt, ezért kértem fel Steve Jordant, hogy helyettesítsen”.

Jordan megtiszteltetésnek nevezte a feladatot és jelezte, hogy már nagyon várja a Mick Jaggerrel, Keith Richardsszal és Ronnie Wooddal közös próbákat.

Charlie Watts-ot 2004-ben torokrák miatt a londoni Royal Marsden kórházban kezelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!