önleleplezés

2021.03.07. 18:34

Banksy videóval mutatta be, ahogy a readingi fegyház falára festi a graffitit

A képen a börtön egykori híres foglya, Oscar Wilde szökik összecsomózott lepedőkből font kötélen.

Members of the public pause to look at an artwork bearing the hallmarks of street artist Banksy on the side of Reading Prison in Reading, west of London, on March 2, 2021. - The picture shows a prisoner, possibly resembling famous inmate Oscar Wilde, escaping on a rope made of bedsheets tied to a typewriter. The work has not yet been claimed by Banksy. (Photo by BEN STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION

Forrás: AFP

Fotó: BEN STANSALL

Közzétett egy videót a graffitiművész Banksy arról, ahogy az éj leple alatt elkészíti a readingi fegyház falát díszítő képet, amelyen a börtön egykori híres foglya, Oscar Wilde szökik összecsomózott lepedőkből font kötélen.

A graffitit hétfőre virradóra fedezték fel a readingi börtön téglafalán, sok szakértő már akkor biztosra vette, hogy egy újabb Banksy-mű készült. A művész csütörtökön posztolta a videót, amelyben ezt megerősítette.

Az Instagram-videón látszik, ahogy a kilétét titkoló művész fekete kapucnis pulóverben, fejlámpával világítva dolgozik a sötétben. Banksy arca nem látszik a felvételen.

A Create Escape felirattal ellátott videón egy idézet is hallható az amerikai művész, Bob Ross The Joy of Painting (A festés öröme) című filmjéből. „A festés számomra a szabadságot jelenti” – mondja a részletben Ross.

A videó végén, már világosban, két rendőr tűnik fel a téglafal előtt, és a graffitit nézik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!