németország

2020.07.04. 21:47

A fürdődivat történelmét mutatja be a hétvégén nyíló bikinimúzeum

A modern kétrészes fürdőruhát Louis Réard divattervező találta ki, először 1946-ban mutatta be.

Forrás: Shutterstock

A fürdődivat történelmét mutatja be a hétvégén nyíló bikinimúzeum Németországban. A Bad Rappenau-i BikiniArt Museumban a látogatók a gyapjúból készült magasan zárt fürdőkosztümtől a nagyon apró kétrészesig megismerhetik a fürdőruhák több mint száz éves múltját 1880-tól napjainkig.

A bikini nemzetközi napján, vasárnap nyíló múzeumban 1500 négyzetméternyi kiállítóterület várja az érdeklődőket, ahol Alexander Ruscheinsky regensburgi vállalkozó mintegy 1200 darabos bikini- és fürdőruha-gyűjteményét mutatja be.

A modern kétrészes fürdőruhát Louis Réard divattervező találta ki, először 1946-ban mutatta be. Kollekciójából 12 darab a múzeumban is megtekinthető.

A bikini az emancipáció történelmének része, a nők önfelszabadításának eszköze is – mondta Reinhold Weinmann, a múzeum igazgatója pénteken.

A fürdőruhadivatok bemutatása mellett multimédiás és zenei show-kat, történelmi plakátokat és műalkotásokat is láthatnak a látogatók.

Udo Lindenberg zenész és Otto Waalkes komikus egy előadást is összeállított külön a múzeumlátogatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!