Járvány

2020.06.06. 15:51

Újrakezdési alappal támogatná Firenze a turizmust és a kultúrát

Olaszország-szerte megnyílnak a kulturális intézmények, Firenze, amelynek híres múzeumai is újra látogathatók, nemzetközi kampányt indított egy olyan újrakezdési alap létrehozására, amely támogatná a városban a fenntartható turizmust és a kultúrát a koronavírus-járvány után.

„A világ sok tájáról érdeklődnek a kezdeményezés iránt” – mondta el Dario Nardella firenzei polgármester a Galleria dell'Accademiának, a város harmadik legnagyobb múzeumának megnyitásával kapcsolatos sajtóbeszélgetésen.

„Természetesen nem Firenze az egyetlen nagyváros, amely nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány okozta válság miatt. Ugyanakkor Firenze az emberiség egy értékes örökségének helyszíne, olyan ékszer, amely mindenkié”

- mondta.

A segélyalap létrehozásának ötletét egy hasonló kezdeményezés szülte, amelyet Firenze 1966-ban indított el, miután a város hatalmas károkat szenvedett egy árvíz miatt.

Nardella világkörüli úton akarja összegyűjteni a nemzetközi adományokat. Utazása Kínában kezdődik, majd érinti New Yorkot, Los Angelest, Japánt, Hongkongot, Tajvant, Indiát, Londont, Berlint és Párizst. A Morgan Stanley befektetési bank és néhány orosz vállalkozó már elküldte hozzájárulását az alaphoz.

Firenzében a járvány után a többi nagy múzeum is egymás után nyitotta meg kapuit, az Uffizi galéria is újra látogatható.

Olaszországban június 15-től nyithatnak ki a színházak és mozik.

A június 2-i nemzeti ünnep, a köztársaság napja alkalmából azonban Velencében máris megnyitották a város világhírű operaházát, a Teatro La Fenicét, amely februárban zárt be.

Több száz látogató kereste fel az operát, szigorúan betartva a járvány miatti elővigyázatossági szabályokat. Az opera honlapja szerint június végéig jelentős árengedménnyel lehet látogatni az intézményt. Arról azonban nem tájékoztattak, hogy mikor kezdődnek újra az előadások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!