A világ hangjai

2019.11.15. 12:07

Egyedülálló kezdeményezést indított útjára Andrea Bocelli

Zeneoktatási programmal segíti a konfliktus sújtotta övezetekben élő gyerekeket.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Karim Sahib

Andrea Bocelli olasz sztártenor a fegyveres konfliktusok sújtotta területeken élő gyerekek számára indít zeneoktatási programot, amelyet az UNESCO párizsi székházában mutatott be szerdán.

A Voices of the World (A világ hangjai) elnevezésű többéves program a világhírű operaénekes 2016-os Voices of Haiti projektjének kiterjesztése, amelynek keretében többek között zenés terápiát, képzést, próbákat és ételt biztosítottak 12 ezer gyereknek a világ egyik legszegényebb országában.

A Voices of the World program Szaúd-Arábia támogatásával valósul meg.

A zene egyetemes nyelv, amely pozitívan hat az ember lelkére

mondta a 61 éves Bocelli Párizsban a Reutersnek, ahol az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetével (UNESCO) is megállapodást írt alá hasonló zeneoktatási programok indításáról például a nyugat-afrikai Maliban és más országokban.

Az Andrea Bocelli Alapítvány közleménye szerint a Voices of the World program, amely egyebek között regionális kórusok felállítását tűzte ki céljául, 2020-ban indul és Szíriára, Irakra, valamint Palesztinára is kiterjed.

Borítókép: Andrea Bocelli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!