mesevilág

2019.04.10. 21:56

Grimm-múzeum nyílt a németországi Hanauban

Óvodás és iskolás gyerekek ismerhetik meg a Grimm testvérek gyerekkorában és felnőttkorában született történeteket.

30 November 2018, Saxony, Dresden: A scene from the legend "The Pied Piper of Hameln", consisting of hand-carved wooden figures of the toy manufacturer Egon Umbreit, can be found in the Stadtmuseum in the exhibition "Vom Märchen, das auszug, zu zu zu werden" ("The fairy tale that set out to be told"). The show (December 1, 2018 to March 3, 2019) features around 160 exhibits showing the fairytale world of the Brothers Grimm. (to dpa "Dresden City Museum shows special treasure" from 30.11.2018) Photo: Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: AFP

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

Grimm-múzeum nyílt Wilhelm és Jacob Gimm szülővárosában, a németországi Hanauban, egy barokk kastélyban.

Óvodás és iskolás gyerekek ismerhetik meg a Grimm testvérek gyerekkorában és felnőttkorában született történeteket.

A GrimmsMärchenReich (Grimm Mesevilág) a családok és gyerekek múzeuma

- közölte a hesseni Hanau városa. A látogatók hét mesevilággal ismerkedhetnek meg, amelyek mindegyike kreativitásra és aktivitásra invitálja őket.

Ez Németország első, a fiatal generációknak szóló Grimm-múzeuma – mondta Claus Kaminsky, Hanau főpolgármestere. A múzeum már vasárnap megnyitotta kapuit, de az ünnepélyes megnyitót május 4-én és 5-én rendezik.

Az intézmény nemcsak Jacob (1785-1863) és Wilhelm Grimm (1786-1859) mesegyűjtőkkel és festő testvérükkel, Ludwig Emil Grimm-mel (1790-1863) foglalkozik.

A látogatók megismerkedhetnek további két Grimm-testvér, Carl Friedrich és Ferdinand Philipp életével is.

A múzeum a Philippsruhe-kastély első emeletén, 340 négyzetméteren kapott helyet. Emellett

az épületben 105 négyzetméteren három új múzeumpedagógia terem is rendelkezésre áll.

A GrimmsMärchenReich a város közlése szerint 2,1 millió euróba került, amelyből 1,6 millió eurót a felújításra és a termek átalakítására fordítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!