Daliás dalnokok

2018.06.13. 11:16

Ők a legelragadóbb operasztárok

Trendi és elbűvölő tragikák, jóvágású, sármos amorózók.

Forrás: Facebook

Fotó: Les photos de Piergab

Régen elmúltak azok a napok, amikor a klasszikus operaénekesek önmaguk karikatúráiként léptek a színpadra, a szopránok szörnyű parókákkal, a tenorok pedig több réteg zselétől fénylő hajszerkezettel. Az új generációk legragyogóbb előadói tudják, hogy az angyali hang mellett a megjelenés is épp olyan fontos. A Telegraph összeszedte a világ legnépszerűbb operasztárjait, akiknek tehetségéért és stílusáért egyaránt megőrül a közönség.

Jonas Kaufmann: Noha a kor előrehaladtával őszül egy kicsit, a páratlan német tenor még mindig megdobogtatja a szíveket. A következő szezonban a Covent Garden színpadán tér vissza Verdi: A végzet hatalma című darabjának Alvarójaként.

Jonas Kaufmann / Fotó: Julian Hargreaves

Danielle de Niese: Egy igazi királynő, a média kedvence, akinek finom érzéke van a divathoz – ez pedig természetesen kedves személyiséggel és varázslatos hanggal párosul.

Danielle De Niese
Fotó: Facebook

Luca Pisaroni: Egy hamisítatlan, életvidám, jóképű olasz bariton, akinek Mozart-repertoárja utolérhetetlen. Jövő nyáron többek között a Carmen torreádoraként, Escamillo szerepében áll színpadra Angliában.

Luca Pisaroni
Fotó: Catherine Pisaroni / www.lucapisaroni.com

Marianne Crebassa: A lelkesedéstől fűtött, inspiráló mezzoszoprán elsöprő sikert aratott tavaly a salzburgi fesztiválon Mozart Titusz kegyelme című operájában, Sesto szerepében.

Marianne Crebassa. Fotó: Julien Mignot / Facebook

Samuel Dale Johnson: Ez a vonzó ausztrál bariton sportos megjelenésén kívül ragyogó ének- és színésztechnikájával vonzza a közönség figyelmét.

Samuel Dale Johnson
Fotó: Scottish Opera / Twitter

Jakub Józef Orliński: A fiatal lengyel kontratenor ifjú kora ellenére már számos rangos díjat nyert, és debütált a Wigmore Hallban és a Carnegie Hallban is. Egyúttal tapasztalt breaktáncos, férfimodell és és közönségét folyamatos Instagram-posztokkal is szórakoztatja.

Jakub Józef Orliński
Fotó: Youtube

Sabine Devielihe: A hidegrázós, elképesztő magasságokig hatoló koloratúrszoprán hangja kivívta az egész világ csodálatát. Mindenhol hatalmas ováció fogadta Devielihe-t A varázsfuvola Éjkirálynőjének szerepében (is).

Fotó: Les photos de Piergab / Facebook

Elina Garanca: Napjaink egyik legnagyszerűbb énekesnője. A lett mezzoszoprán egyrészt egy szőke bombázó, másrészt a elképesztő vokális erővel, ugyanakkor az intenzitás iránti érzékenységgel és bámulatos színészi képességekkel rendelkezik. Garanca nagy sikert aratott Delila szerepében a Bécsi Állami Operaházban.

Elina Garanca
Fotó: Gabo / DG / Facebook

 

A fotókat elnézve tehát egy-egy operaelőadáson a fülgyönyörködtető muzsikán túl a szemünket is van min, pardon, van kin legeltetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!