hagyományteremtés

2018.04.28. 17:04

Népdaléneklési versenyt rendeznek magyar gyerekeknek Svájcban

Május 5-én rendezik meg az első svájci magyar népdaléneklési versenyt Bernben, amelynek célja az országban élő magyar családok, közösségek összefogása, és a hagyományok ápolása.

A „Mulassunk hát!” elnevezésű versenyre Svájcban élő 4 és 16 év közötti gyerekek jelentkezhettek, akik egyéniben vagy maximum ötfős csoportokban, 3 percben adhatják elő népdalcsokrukat.

A megmérettetés minden résztvevője emléklapot kap, az eseményen lesz közös daltanulás, táncház és kézműves foglalkozás is. A zsűritagok közül Magyarországról érkezik Bernbe Benedek Krisztina népdalénekes, néptáncpedagógus, a népművészet ifjú mestere.

Az eseménnyel hagyományt szeretnének teremteni a szervezők: a Dalölelő, a Berni Magyar Iskola és Óvoda, az Icinke-picinke Táncház és a Figurás Néptáncegyüttes. A népdaléneklési versenyre a legtöbb versenyzőt delegáló iskola, óvoda, vagy civil egyesület egy vándorserleget kap jutalmul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!