Trónfosztás

2022.04.04. 10:32

Toyotából helyeztek forgalomba a legtöbbet márciusban

A legtöbb új regisztrált személyautó a C alsó-közép szegmensből került ki az első három hónapban.

Több mint 11 ezer járművet helyeztek forgalomba, ezzel az idei év legerősebb hónapját zárta a hazai személyautók piaca; a legtöbb forgalomba helyezett személyautó a Toyotához köthető – írja hétfői számában a Világgazdaság a Datahouse adataira hivatkozva.

A lap szerint a személyautók hazai piaca elmaradt az előző két év azonos hónapjában mért eredménytől, 2021 márciusában 10,3, míg 2020-ban 2,8 százalékkal több új személyautót helyeztek forgalomba.

Mint írják, trónfosztás történt a márkák között, márciusban már nem a Suzuki helyezte forgalomba a legtöbb személyautót – az 1278 jármű a második helyhez volt elég –, az első helyen a Toyota végzett 1537 személygépjárművel, a cég ezzel a piac 13,78 százalékát fedte le. A harmadik helyen jókora lemaradással, 869 forgalomba helyezett új személyautóval a Ford áll, amelyet a Volkswagen, majd a Kia követ 834, illetve 821 járművel. A Toyota negyedéves összevetésben is átvette a vezetést.

A legtöbb új regisztrált személyautó a C alsó-közép szegmensből került ki az első három hónapban, ebben a kategóriában 27 százalékos részesedés mellett 7760 autót helyeztek forgalomba. A második helyen a B SUV áll 5772 járművel, a harmadikon a C SUV 4995-tel, a negyediken pedig a B kisautók vannak 2448 gépjárművel.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!