szállítás, mentesítés

2020.04.06. 22:30

Több kelet-közép-európai államnak is segít a Wizz Air

Ezek a járatok nem a profitról szólnak, hanem a segítségről – mondta a cégvezető.

Több kelet-közép-európai államnak is segít a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság, a Váradi József vezette légitársaság védekezéshez szükséges felszereléseket szállító gépeket és mentesítő járatokat is üzemeltet.

Váradi József a Reuters hírügynökségnek azt mondta, kormányok és egyéb szervezetek is kérték a segítségüket, de ezek a járatok nem a profitteremlésről szólnak. „A legfontosabb dolog, hogy segítsünk” – fogalmazott a cégvezető.

Magyarországra az elmúlt hetekben több járattal Kínából szállítottak a koronavírus-járvány miatt különböző védőfelszereléseket és lélegeztetőgépeket, Los Angelesből és Miamiból pedig nem kereskedelmi járaton magyarokat szállítottak Budapestre a múlt héten.

A Wizz Air emellett a szlovén és macedón kormány felkérésére is üzemeltetett különböző járatokat, és tárgyalást folytatnak több más régióbeli ország kormányával is. Ezekre a légitársaság a flotta 10 százalékát (12 repülőgépet) és kétszáz fő hajózó személyzetet biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!