Járvány

2020.03.17. 14:50

Újabb vállalatok függesztik fel termelésüket Európában

Intézkedéseket hozott az Airbus, a Volkswagen és a Renault is.

A koronavírus miatt felfüggesztette franciaországi és spanyolországi termelését az Airbus, leállt a VW és a Renault spanyolországi autógyártása, az orosz légitársaságok már számítgatják leendő veszteségeiket, míg egy ágazati kutatóintézet az eddig vártnál is nagyobb globális idegenforgalmi visszaesésre számít.

Az Airbus európai repülőgépgyártó kedden bejelentette, hogy a koronavírus miatt hozott drákói kormányzati intézkedések miatt leállította a termelését franciaországi és spanyolországi gyáraiban, egyelőre a következő négy napra. Az Airbus közleménye szerint továbbra is termelnek a cég brit és német gyárai, az azonban nem derült ki a közleményből, hogy mekkora kapacitással.

A koronavírus-fertőzés terjedésének a csökkentése érdekében hozott szigorú spanyol intézkedések miatt keddtől leállította ottani járműgyártását a német Volkswagen és a francia Renault.

Alekszandr Neragyko, az orosz közlekedési miniszter első helyettese kedden egy moszkvai fórumon azt mondta, hogy ha a mostani kedvezőtlen helyzet az év végéig kitart, akkor az orosz légitársaságok vesztesége elérheti a 100 milliárd rubelt (1,36 milliárd dollár), és fennáll annak a kockázata, hogy közülük több csődbe megy.

A Tourism Economics idegenforgalmi ágazati kutatóintézet kedden ismertetett legújabb előrejelzése szerint az utazások száma idén 10,5 százalékkal csökkenhet globálisan tavalyhoz képest. A szervezet két hete még csupán 1,5 százalékos visszaesést várt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!