Európai léptékkel

2018.11.26. 10:21

Befektetői körútra indul a Konzum-Opus csoport

Öt európai nagyváros – Frankfurt, Stockholm, London, Helsinki és Tallinn – látja vendégül a csoport delegációját.

Öt állomásos befektetői körútra indul a Konzum-Opus csoport annak érdekében, hogy betekintést adjon a legjelentősebb globális tőkepiaci befektetőknek a csoportot érintő fúzió főbb lépéseibe, és ezáltal tovább növeljék a társaságok iránti nemzetközi érdeklődést – közölték a társaságok hétfőn.

A Konzum Nyrt. öt európai nagyvárosban – Frankfurt, Stockholm, London, Helsinki és Tallinn – mutatja be a két magyar tőzsdei társaság összeolvadásának főbb lépéseit és céljait, valamint az érintett vállalatokat, azok működési területeit, főbb eredményességi mutatóit, illetve növekedési kilátásait.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján is közzétett befektetői prezentáció szerint kiemelték:

a fúzióval a BÉT legalább ötödik legnagyobb, nettó eszközértékét és konszolidált saját tőkéjét tekintve is az 1,1 milliárd euró fölötti kategóriába sorolható tőzsdei társasága jön létre, amely már a szélesebb régiókban, illetve közép- és hosszú távú, nagy befektetésekben gondolkodó befektetők számára is figyelemre méltó.

Az új társaság célja, hogy tovább növelje a részvények likviditását, a társaságba érkező friss tőke pedig jelentős forrást biztosítana jövőbeli növekedések finanszírozásához – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy az igazgatóságok által 2018 októberében elhatározott összeolvadásról előbb december 3-án dönthetnek a részvényesek, majd az év végi mérlegadatok ismeretében, a várhatóan 2019. március 29-i újabb kettős közgyűlés előterjesztései szerint hagyhatják jóvá a tulajdonosok az egyesülést és az ahhoz szükséges záró lépéseket.

A fúziót követően újabb, jelentős volumenű nemzetközi forrásokra is támaszkodhat a további növekedést tervező, és erre megfelelő platformként kialakítani tervezett új társaság, miközben a Konzum Nyrt. és az Opus Global Nyrt. az elmúlt 18 hónapban külön-külön is kiemelkedő növekedést ért el a nettó eszközértékben.

Ez elsősorban a nagyléptékű tőkeemelés-sorozatoknak és az akvizícióknak köszönhető. 2017-ben a Konzum érte el a világ legnagyobb, 6600 százalékos részvényárfolyam-növekedését, míg az Opus Global 1600 százalékos eredménye a harmadik helyet jelentette ebben a rangsorban – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!