Automatizált parkolás

2018.11.08. 20:20

Amerikai óriáscégnek szállít rendszámfelismerőt az OTT-One Nyrt.

A mesterséges intelligencián alapuló szoftverrel típustól függetlenül bármilyen kamera képes lehet rendszámok, járműtípusok, fegyverek, szimbólumok, mozgásminták felismerésére.

Az Egyesült Államok parkolási piacának közel negyedét lefedő T2 Systems Inc. és Umojo parkolási technológiai szolgáltatókkal is megállapodást kötött az OTT-One Nyrt. – közölte a cég.

A közlemény szerint az együttműködések keretében mindkét vállalat megkezdi az Asura objektumfelismerő szoftverének – amelynek kizárólagos globális viszonteladója a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett OTT-One Nyrt. – integrálását saját rendszereikbe.

Az OTT-One Nyrt.-vel kötött beszállítói megállapodással a T2 Systems 2019-től kezdődően integrálja ügyfelei részére nyújtott szolgáltatáscsomagjába az Asura AI-alapú rendszámfelismerő megoldását.

A megállapodás alapján az Umojo az Asura által fejlesztett, teljesen automatizált parkolási menedzsment megoldásokat vásárol az OTT-One Nyrt.-n keresztül 2019-től kezdődően az USA teljes területére, 2019-ben legalább 500 ezer amerikai dollár értékben.

Az Asura Technologies objektumfelismerő, videóelemző rendszerére októberben szerzett kizárólagos, az egész világra kiterjedő viszonteladói jogot az OTT-One Nyrt., és titkosítási algoritmusokat is fejlesztett abba. Így a technológia minden értékesítése növeli a társaság eredménytermelő képességét.

A tájékoztatás szerint a mesterséges intelligencián alapuló szoftverrel típustól függetlenül bármilyen kamera képes lehet rendszámok, járműtípusok, fegyverek, szimbólumok, mozgásminták felismerésére.

Az Umojo-val kötött szerződés jelentősen hozzájárul már a jövő évi árbevételhez is, a T2 Systems-zel való együttműködésben még ennél is nagyobb az üzleti potenciál – mondta a bejelentésről Májer Bálint, az OTT-One vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke.

A megállapodások egyben az Egyesült Államok parkolópiacára jelentenek belépést, amiben nagy a növekedési lehetőség, hiszen a rendszámfelismerő rendszerek lefedettsége az országban jelenleg csupán 15-20 százalékos – tette hozzá.

Az OTT-One Nyrt. 2017-ben 1,15 milliárd forint egyedi árbevételt ért el, az évet 111 millió forint adózott eredménnyel zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!