Amerikai beruházás

2018.10.11. 19:19

Fölavatták a BlackRock alapkezelő innovációs központját

A világ legnagyobb – összesen 6300 milliárd dollárnyi vagyont számon tartó – alapkezelője magyar szakemberekkel fejleszti pénzügyi és üzleti technológiáját, a marketingstratégiáját, valamint az ügyféladatok kezelési rendszerét.

A budapesti GTC White House épületében tartott rendezvényen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a beruházás hozzájárult ahhoz, hogy

az innovációs, szolgáltató és kiválósági központok az autóipart követően a második legjelentősebb ágazattá fejlődtek Magyarországon.

A tárcavezető szerint a BlackRock beruházása is bizonyítja, hogy a nemzetközi befektetők kiváló célpontként jegyzi Magyarországot. A legmagasabb hozzáadott értéket adó, legfejlettebb technológiákat építő vállalatok vonzónak találják, hogy a belföldi környezet nem csupán a termelés, hanem a nemzetközileg elismert, magas színvonalú fejlesztések számára is kedvező – tette hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b), Rachel Lord, az amerikai BlackRock alapkezelõ európai, közel-keleti és afrikai regionális vezetője (b2) és Melanie Seymour, a vállalat budapesti ügyvezető igazgatója (b3) a cég innovációs központjának avatóünnepségén a XIII. kerületi Váci úton, a GTC White House-ban 2018. október 11-én
Fotó: Bruzák Noémi / MTI Fotó

Hangsúlyozta, hogy

a BlackRock budapesti központja a londoni City globális vonzerejéhez képest is versenyképes munkalehetőséget kínál, és hozzájárulhat ahhoz, hogy jól képzett magyar munkavállalók jöjjenek haza külföldről.

Szijjártó Péter közölte, hogy az alapkezelő, illetve más cégek részvételével még az idén Londonban és New Yorkban mutatják be a magyarországi munkalehetőségeket, hogy további szakembereket ösztönözzenek az ideköltözésre.

A miniszter megjegyezte, hogy a BlackRock világszerte 14 ezer embert foglalkoztat és 6300 milliárd dollár vagyont kezel. Ennél nagyobb költségvetéssel csak az Egyesült Államok és Kína rendelkezik – tette hozzá.

Rachel Lord, az alapkezelő európai, közel-keleti és afrikai regionális vezetője az avatás alkalmából közölte, hogy a BlackRock a világon mindenhol a helyi tudással egyesíti a globális technológiákat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélget Rachel Lorddal, az amerikai BlackRock alapkezelő európai, közel-keleti és afrikai regionális vezetőjével a cég innovációs központjának avatóünnepségén a XIII. kerületi Váci úton, a GTC White House-ban 2018. október 11-én
Fotó: Bruzák Noémi / MTI Fotó

A vezetői tapasztalatok alapján a legfontosabb értéknek a csapatmunkát és az együttműködést nevezte meg és hozzátette, hogy a cég vezetése a kezdeti nehézségek közepette is megbízott a magyar csapatban.

A budapesti központ, Párizst és Milánót is megelőzve, a BlackRock második legnagyobb európai irodájává fejlődött, alig két év elteltével 450 alkalmazottat foglalkoztat – tette hozzá.

Melanie Seymour, a BlackRock budapesti ügyvezető igazgatója abba bízik, hogy a globális hálózathoz kapcsolódó magyarországi központ újabb szakembereket vonz Budapestre és ezzel tovább javulnak a legértékesebb helyi erőforrások, a tehetség és hozzáértés.

Melanie Seymour, az amerikai BlackRock alapkezelő budapesti ügyvezető igazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a cég innovációs központjának avatóünnepségén a XIII. kerületi Váci úton, a GTC White House-ban 2018. október 11-én
Fotó: Bruzák Noémi / MTI Fotó

Borítókép:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az amerikai BlackRock alapkezelő innovációs központjának avatóünnepségén a XIII. kerületi Váci úton, a GTC White House-ban 2018. október 11-én.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!