Közlekedés és költségek

2018.07.08. 09:22

Csillagászati áron kelt el egy parkoló, eddig ez a rekord

A világ nagyvárosaiban egyre kevesebb a hely és egyre több az autó. A jelenség miatt nem csak a lakóingatlanok, hanem a parkolóhelyek ára is az egekbe szökött.

Ferrari sports cars owned by 70 fans are on display during the 70th Anniversary of Ferrari and 30th anniversary of Ferrari Owners' Club of Hong Kong in Hong Kong, China, 19 March 2017. Italian luxury carmaker Ferrari said it had achieved record profits in 2016, bolstered by strong demand for its supercharged 488 sports cars, a fillip to the "prancing horse" firm as it prepares to turn 70. 2017 marks the 70th anniversary of Ferrari and 30th anniversary of Ferrari Owners' Club of Hong Kong. 70 owners gathered in Hong Kong and rode their Ferrari sports car for 70 kilometers to celebrate the great anniversary.

Hongkongban sosem látott rekord született. A világvárosban egyre nehezebb helyet találni, az ingatlanok az ég felé növekednek, ezért roppant drágák is. Ez az áremelkedés és helykihasználtság egy szegmenst különösen megdrágított, olyannyira, hogy a városban találhatók a világ legdrágább parkolói.

A héten az egyik luxusnegyedben 765 ezer dollárért (6 millió hongkongi dollárért) kelt el egy parkolóhely, ami átszámolva 211 millió forintnak felel meg

- számol be róla az Origo.

A parkoló egy szakértő szerint irreálisan drága, ugyanis ennyi pénzért akár csúcskategóriás sportautót is lehetne venni.

Mint írják, a Bloomberg információi alapján annyira elszálltak a parkolóárak Hongkongban, hogy

egy átlagos hely 2,25 millió hongkongi dollárba kerül,

ami több mint hatszoros emelkedés 2006-hoz képest. Az üzleti lap szerint nem csak Hongkong érintett, folyamatos a drágulás New Yorkban és Londonban is. Egy manhattani ingatlanban például 1 millió dollárért árulnak egy parkolóhelyet.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: AFP / Ling / Imagechina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!