Egy világ dőlt össze...

2021.12.12. 18:55

38 év után tudták meg, hogy a gyerekeit összecserélték a kórházban

Aljona Romanova és Gulszina Kudrjakova 38 évesek voltak, amikor kiderült, hogy nem az igazi szüleik nevelték fel őket.

Valentina Baulina és Vaszilija Bajmurzina 1982-ben ugyanazon szülték meg lányaikat egy szovjet kórházban. Miközben a kicsik nőttek a nők észrevették, hogy egyikük sem hasonlít rájuk, illetve a többi családtagra. A szőke Valentina a fekete hajú Aljonát, míg az ázsiai vonásokkal rendelkező Vaszilija a szőke és kék szemű Gulszinát gondolta a sajátjának - írja a Bors.

Aljona azt mondta a The Sunnak, hogy a nőt, akit az anyjának hitt sokat gúnyolta még a saját férje is. Aljonának ugyanis kifejezetten ázsiai vonásai vannak, mint sok embernek a szibériai Tuva köztársaságban, amely Mongóliával határos, a szülei azonban szláv kinézetűek. Máig emlékszik a könyörtelen pletykákra, miszerint Valentina megcsalta férjét, ő pedig gyötrődött az anyját ért bántások miatt. Kiskamaszként egy ízben hallotta, hogy a szülei arról beszélgetnek, biztos nem az ő lányuk, ezért felnőttként nyomozásba kezdett. „Információkat találtam arról, hogy kik lehetnek az igazi rokonaim, és elmentem meglátogatni Bajmurzinékat” – mesélte Aljona.

Évekig tartó találgatások után, hogy gyermekük esetleg nem az övék Vaszilja és Valentina beleegyezett, hogy elvégezzenek rajtuk egy DNS-tesztet, amely kimutatta, hogy a lányaikat születésükkor elcserélték. A tesztek eredményeit az NTV televíziós csatorna népszerű talkshow-jában hozták nyilvánosságra. Aljona, aki ma vállalkozó, és Gulszina, aki iskolai gondnok csaknem 40.000 dollárt kártérítést követelnek az államtól, 

miután tudomást szereztek a tévedésről. A kórház jelenlegi vezetője hivatalosan is bocsánatot kért a nőktől, de közölte, hogy a személyzet azon tagjai már nem élnek, akik az újszülöttek azonosítására szolgáló karszalagokat rosszul helyezték fel, így nincs kit felelősségre vonni. A két család azóta jó kapcsolatot ápol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában