Bulvár-celeb

2021.07.11. 06:45

14 hónappal férje halála után szülte meg közös gyermeküket az özvegy

A fiatal édesanya szívrohamban vesztette el a férjét.

Mindig is hosszú, közös életről álmodott a 40 éves Sarah Shellenberge 41 éves férjével, Scottal. Ám az álmokat tavaly, pontosan 14 hónappal ezelőtt egy szívroham porrá zúzta: a tanárként dolgozó férfi holtan esett össze az osztályteremben – írta a Mirror nyomán a Bors.

Nagy családot akartak

A pár 2017-ben találkozott először, egy év múlva már össze is házasodott és a közös jövőjüket tervezték: benne minimum három közös gyerekkel. Miután sokáig próbálkoztak eredménytelenül, orvoshoz fordultak, aki több rendellenességet is megállapítva azt mondta nekik, a mesterséges megtermékenyítés lehet a megoldás számukra. Mivel az Egyesül Államokban borzasztó drága ennek költsége, Barbadosra utaztak egy termékenységi központba, hogy ott végezzék el a petesejtek megtermékenyítését. Az eljárás sikeres volt, egy megtermékenyített petesejt lett az eredménye.

Úgy gondolták, pár hét múlva megpróbálják a beültetést is, de még az előtt Sarah visszarepül Barbadosra, hogy újabb megtermékenyíthető petesejteket szívjanak le tőle, hogy még több esélyük legyen, ha esetleg nem fogannak meg az első bébi.

Az anyukájával utazott éppen vissza a második ilyen eljárásról, amikor Scott elhunyt.

Tragikus sms-ek, súlyos döntések

– Amikor leszálltunk a repülőről és bekapcsoltam a telefonom, szinte megbénult a részvét-nyilvánító SMS-ektől. El sem tudtam képzelni, hogy ilyen megtörténhet, hiszen olyan fiatal volt és egészséges. Akkor még élt, de kómába esett és az orvosok azt mondták, agyhalott, nem is fog soha többé felébredni, ajánljam fel a szerveit – mondta Sarah a lapnak. Az özvegy így is tett, férje szerveit olyanoknak ajánlotta fel, akik a transzplantáció nélkül meghalnának.

 

Élete legnehezebb döntése volt ez
Fotó: Bors / Mirror

Scott mája és vesséje összesen három másik ember életét mentette meg.

Ez volt a legnehezebb döntés, amit életemben meghoztam.

Az özvegyet pár nappal a temetés után hívta fel a termékenységi klinika, hogy a második petesejt megtermékenyítése is sikeres volt, így már két embrió áll rendelkezésére.

Fél év múlva döntött

Scott februárban hunyt el, Sarah pedig augusztusban, fél évvel a szerelme halála után döntött úgy, hogy egyedül is belevág a megtermékenyítésbe. Ismét Barbadosra repült, egy hét múlva már meg is tudta, hogy várandós.

Hayes május 3-án született meg, ő a gyógyszer a fájdalmamra, olyan sok szempontból segített rajtam a születése. Meggyógyította a szívemet. Scot és én mindig is közös babát akartunk, és Hayes tényleg a mi közös babánk.

– mondta Sarah, aki úgy tervezi, a második embriót is felhasználja.

 

Ezek is érdekelhetik