csodákra képes egy ölelés

2020.12.01. 00:55

Szívszorító pillanatot ragadott meg a fotós a kórház koronavírus-osztályán

A járvány egy emberi és felemelő pillanatát örökítette meg a fotós. Egy orvos átölelte az egyik elkeseredett betegét.

Forrás: Shutterstock

Egy amerikai fotós rendszeresen meglátogatja az egyik houstoni kórház koronavírusos betegeknek fenntartott intenzív osztályát, ám egyáltalán nem tudja megszokni azt, amit az intézmény falai között nap mint nap lát. Go Nakamura természetesen a betegjogok miatt az elkészített fotóinak csak a töredékét oszthatja meg a nagyvilággal, ám a múlt héten a hálaadás ünnepén sikerült egy olyan pillanatot megragadnia, ami az egész járványt is szimbolizálja – írja a Bors.

Fényképén a kórház egyik orvosa, Joseph Varon teljes védőfelszerelésben nyugtatja egy öleléssel egyik koronavírussal fertőződött idős betegét.

Nakamura szerint mielőtt a fotót elkészítette, a beteg azt mondta, nagyon magányosnak és sebezhetőnek érzi magát, ezután orvosa egy meghitt öleléssel próbálta megnyugtatni a nyugdíjas férfit. A fotós szerint bár Dr. Varon gyakran kerül közelebb egyes betegeihez, és próbálja őket nap mint nap biztatni, azt még nem látta, hogy bárkit is megölelt volna közülük.

 

 

Hálás vagyok, hogy megörökíthettem ezt a csodálatos pillanatot és szeretném megköszönni az összes egészségügyi dolgozónak a kemény és áldozatos munkát, amit még az ünnepek alatt is értünk végeznek.

– írta Nakamura a fotójához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!