Billboard 200

2020.09.08. 10:40

Most már biztos, hogy Taylor Swift bevéste magát a zene történelemkönyvébe

Történelmet ír a női előadók között Taylor Swift: az amerikai country-pop énekes beállította Whitney Houston rekordját, miután már 46 héten vezette valamelyik lemeze a Billboard 200 listáját.

US singer Taylor Swift arrives for Universal Pictures' world premiere of "Cats" at Alice Tully Hall on December 16, 2019 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

Swift idén kiadott, Folklore című albuma

hatodik hete áll a Billboard-lista első helyén.

Korábbi lemezei közül a 2008-as Fearless és a 2014-es 1989 című volt a legsikeresebb tizenegy-tizenegy listavezető héttel, de több hetet töltött a csúcson a 2010-es Speak Now, a 2012-es Red, a 2017-es Reputation és a 2019-es Lover is.

A Folklore sikere négy éve nem látott sorozat a Billboard 200 történetében, hiszen legutóbb 2016-ban fordult elő, hogy egy előadó legalább hat hétig vezette volna a listát – akkor Drake Views című albuma tizenhárom héten át volt a topon.

A Billboard 200 abszolút rekordját a Beatles tartja, amely 132 héten át volt listavezető valamelyik albumával.

Swift most már bizonyos szempontból a Beatlesszel is versenyre kel, hiszen más előadó nem mondhatja el magáról a pop történetében, hogy legalább hat héten át listavezető volt a lemezével.

Taylor Swift és a Folklore mögött a friss Billboard 200 albumlistán Pop Smoke Shoot című lemeze a második, Juice WRLD Legends Never Die-ja pedig a harmadik helyen áll. Negyedikként debütál a Metallica új anyagával, a szimfonikus zenekarral rögzített S&M2-vel, az ötödik helyen pedig Katy Perry Smile című albuma áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!