Jó hír a rajongóknak!

2020.09.30. 10:03

James Cameron befejezte az Avatar 2. forgatását

James Cameron befejezte az Avatar 2. forgatását, és már az Avatar 3. felvételei is 95 százalékban elkészültek – számolt be róla a Variety.com.

James Cameron Oscar-díjas kanadai rendező, forgatókönyvíró, mélytengeri kutató a Deepsea Challenger nevű kutatóhajó vezetőfülkéjének másában a Challenging The Deep című mélytengeri kiállításon a sydney-i Ausztrál Nemzeti Tengerészeti Múzeumban 2018. május 28-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Peter Rae

A rendező erről a volt kaliforniai kormányzóval, Terminator című filmje sztárjával, Arnold Schwarzeneggerrel beszélgetett online videokapcsolat segítségével. Schwarzenegger az általa szervezett bécsi klímacsúcs alkalmából hívta fel az Új-Zélandon dolgozó Cameront, aki maga is elkötelezett környezetvédő.

A koronavírus minket is ugyanúgy érintett, mint mindenkit. Vesztettünk négy és fél hónapot a produkcióból. Így aztán a film az Avatar 2. egy évvel később kerül a moziba, 2022 decemberében. De ez persze nem azt jelenti, hogy lesz még egy évem befejezni, mivel aznap, amikor elkészül az Avatar 2., máris elkezdünk dolgozni az Avatar 3. befejezésén

mesélte Cameron.

Mint hozzáfűzte, Új-Zélandon zajlik a forgatás, az Avatar 2. jeleneteit már 100 százalékban felvették, az Avatar 3. pedig 95 százalékban kész.

Cameron megjegyezte: nagyon szerencsés választás volt, hogy évekkel ezelőtt Új-Zélandot választották forgatási helyszínül az Avatarhoz.

Itt készítettük az eredeti filmet, és az ország a járvány kezelése szempontjából a világon a második legjobban teljesítő országnak bizonyult

mondta.

Jon Landau, az Avatar producere május 21-én jelentette be, hogy a stáb és a szereplők is visszatérnek Új-Zélandra, és folytatják a munkát. A film forgatását márciusban kellett megszakítani a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Cameron nem árult el részleteket az Avatar folytatásairól Schwarzeneggernek.

A történetről nem mondhatok semmit. Hiszek a titokzatosságban és a nagy meglepetésben

mondta a sztárnak.

Borítókép: James Cameron Oscar-díjas kanadai rendező, forgatókönyvíró, mélytengeri kutató a Deepsea Challenger nevű kutatóhajó vezetőfülkéjének másában a Challenging The Deep című mélytengeri kiállításon a sydney-i Ausztrál Nemzeti Tengerészeti Múzeumban 2018. május 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!