gondolná róla?

2020.09.19. 19:18

II. Erzsébet királynő furcsán eszi a hamburgert

Darren McGrady 1982 és 1993 között volt Őfelsége személyes séfje. Ő készítette a reggelijét, az ebédjét, a délutáni teáját és a vacsoráját is. Tapasztalatairól még könyvet is írt, amelyben kifejtette, hogy a királynő a könnyű ételeket részesíti előnyben. Bár hozzáfér a legjobb szakácsokhoz és a legkiválóbb alapanyagokhoz, van egy étel, amit még sosem evett, ráadásul a hamburgert is az egyik legfontosabb alapanyag nélkül eszi.

Britain's Queen Elizabeth II reacts during her visit to the headquarters of MI5, Britain's domestic security agency, at Thames House in London on February 25, 2020. (Photo by Victoria Jones / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Victoria Jones

McGrady elárulja, hogy a királynő inkább az alacsony szénhidráttartalmú és magas fehérjetartalmú ételeket kedveli – írja az Origo. Ez magyarázatot adhatna arra, miért hagyja ki a hamburgerből az egyik legjobb részt, ám a valódi ok az étel elfogyasztásában rejlik.

A királynő még a hamburgert is késsel és villával eszi.

McGrady szerint őfelsége viktoriánus neveltetése azt diktálja, hogy az egyetlen dolog, amit az ujjaival megérinthet, az a délutáni tea mellé felszolgált sütemény.

McGrady elmesélte, hogyan készítette el őfelségének a hamburger királyi változatát. Őzet lőttek Balmoralban, a királynő skóciai nyári otthonában, amiből a szakács megcsinálhatta a hamburgerhúst.

Mindenféle jóval, ám hamburgerzsemle nélkül szolgálták fel az ételt.

Az egykori szakács azt is elárulta, hogy a királyné sosem evett gyorsételt vagy pizzát, és körülbelül 20 ember dolgozik azért, hogy a legfinomabb falatok kerüljenek az asztalára.

Borítókép: II. Erzsébet királynő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!