Zürichi Filmfesztivál

2020.08.27. 20:33

Életműdíjat kap Juliette Binoche

Juliette Binoche francia színésznő kapja a 16. Zürichi Filmfesztivál (ZFF) életműdíját, a Golden Icon Awardot.

Juliette Binoche francia színésznő, miután átvette a világ filmművészetében elért európai teljesítményért odaítélt elismerést az Európai Filmdíjak berlini átadási ünnepségén 2019. december 7-én.

Forrás: MTI/EPA pool

Fotó: Clemens Bilan

Az Oscar-díjas filmsztárnak a Hogyan legyél jó feleség? című filmjét mutatják be a szeptember 24. és október 4. között zajló mustrán. Ez lesz az első alkalom, hogy francia színészt tüntetnek ki a díjjal írta a Variety.com.

Az 56 éves sztár több mint 75 filmben játszott, olyan rendezőkkel forgatott, mint Jean-Luc Godard és Kryszstof Kieslowski.

Ebben az évben, amikor Franciaország a fesztivál vendége, nagy öröm, hogy a francia mozi igazi ikonjának adhatjuk az elismerést

mondta Christian Jungen művészeti igazgató.

Boldog vagyok, hogy elmehetek a ZFF-re ebben az évben, amely különleges a világ és a mozi számára is. Meghatódtam, hogy engem tüntetnek ki a Golden Iconnal, de mindenekelőtt a filmek és a rendezők azok, akiket a személyemen keresztül megtisztelnek a díjjal

fogadta a hírt Binoche.

Az életműdíjat korábban többek között Cate Blanchett, Glenn Close, Arnold Schwarzenegger, Michael Douglas, Richard Gere és Sean Penn kapta meg.

Borítókép: Juliette Binoche francia színésznő, miután átvette a világ filmművészetében elért európai teljesítményért odaítélt elismerést az Európai Filmdíjak berlini átadási ünnepségén 2019. december 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!