csúszik

2020.07.05. 18:12

Márciusra halasztották a hollywoodi színészcéh díjainak átadását

Eredetileg január 24-én akarták megrendezni a díjátadót, de a koronavírus-járvány miatt a halasztás mellett döntöttek.

US actor Joaquin Phoenix, winner of the award for Best Actor in a Leading Role, attends the 92nd Oscars Governors Ball at the Hollywood & Highland Center in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by VALERIE MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Két hónappal elhalasztották, és 2021. március 14-re tűzték ki a hollywoodi színészcéh (SAG) díjátadó gáláját – osztotta meg értesülését a The Hollyood Reporter.

A színészcéh eredetileg január 24-én akarta megrendezni a díjátadót, de a koronavírus-járvány miatt a halasztás mellett döntöttek.

A dátum megváltoztatásával egyidejűleg a nevezési feltételek is módosultak, két hónappal meghosszabbították a pályázás időszakát. A SAG díjainak jelöltjeire január 11. és február 1. között lehet majd szavazni, a jelöltek listáját február 4-én hozzák nyilvánosságra. A győztesekről folyó szavazás február 10. és március 10. között zajlik majd.

A legjobb filmes és televíziós alakításokat díjazó ceremóniát pedig március 14-én, vasárnap tartják meg.

Tavaly a Los Angeles-i Shine Auditóriumban rendezték meg a díjátadót. A győztesek között szerepeltek az Élősködők színészei, a Joker főszerepét alakító Joaquin Phoenix, és Renée Zellweger is a Judy címszerepéért.

Az amerikai filmakadémia már szintén elhalasztotta 93. díjátadó gáláját, és a brit filmakadémia is későbbi időpontot tűzött ki a járvány miatt.

Az Oscar-díjakat április 25-én adják át, a BAFTA-díjakat pedig április 11-én.

Borítókép: A tavalyi év egyik győztese, a Joker főszerepét alakító Joaquin Phoenix.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!