erős a mezőny

2020.06.05. 07:10

A Csernobil kapta a legtöbb BAFTA-jelölést

A Csernobil című minisorozat kapta a legtöbb, 14 jelölést a televíziós és televíziós szakmai BAFTA-díjakra – jelentette be a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA).

Chernobyl Mini series 2019 USA / UK Episode 1 Director : Johan Renck Jared Harris. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Forrás: HBO / PHOTO12 / AFP

Fotó: Photo12 via AFP

A csernobili atomerőmű-balesetet feldolgozó HBO-sorozat egyebek között a legjobb férfi színész (Jared Harris), a legjobb férfi mellékszereplő (Stellan Skarsgard) és a legjobb minisorozat kategóriában esélyes a díjra.

A II. Erzsébet királynő uralkodását végig kísérő A Korona című Netflix-széria hét jelölést, míg a Phoebe Waller-Bridge által jegyzett Fleabag című feketekomédia-sorozat és a Kötelesség/Szégyen című angol-japán thriller sorozat hat-hat jelölést zsebelt be.

„Idén több mint 500 nevezésből kellett választanunk, nagyon erős volt a mezőny” – mondta el Krishnendu Majumdar, a BAFTA elnöke.

A televíziós szakmai díjak nyerteseit július 17-én, a televíziós díjak győzteseit július 31-én jelentik be zárt ajtók mögött.

A nyertesek virtuálisan vehetik majd át az elismerést.

Borítókép: Jelenet a Csernobil című sorozatból

Címkék#Bafta-díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!