Járvány

2020.05.25. 11:06

Véget ért a gigászok csatája (videó)

A Tiger Woods, Peyton Manning páros legyőzte Phil Mickelson és Tom Brady kettősét azon a vasárnapi jótékonysági golfmeccsen, melyet Woods floridai pályáján rendeztek meg.

US team captain Tiger Woods (C), US player Zach Johnson (R) and caddy Joe LaCava (L) speak after Woods won his match on the final day of the Presidents Cup golf tournament in Melbourne on December 15, 2019. (Photo by SIMON BAKER / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Simon Baker

A négy amerikai sztár összecsapását áprilisban jelentették be, a szervezők a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez szerettek volna hozzájárulni.

A golf két legnagyobb aktív sztárjának és a két legendás amerikaifutballistának az összecsapását óriási érdeklődés kísérte és a meccsel 20 millió dollárt gyűjtöttek össze.

A találkozón nem voltak nézők, sőt, segítők sem álltak rendelkezésre, a felszereléseit így mindenki maga szállította.

A párosok végigjátszották a 18 szakaszos pályát. Az első kilenc lyuk Woodséknak sikerült jobban, Mickelsonék viszont a folytatásban megnyerték a 11. és a 14. szakaszt is, a „hajrában” azonban nem tudták lefaragni a hátrányukat.

A nap ütését a hatszoros NFL-bajnok, idén a Tampa Bay Buccanneershez igazoló Brady produkálta, miután

a hetedik szakaszon 100 yardról talált a lyukba.

Ez éppen azután történt, hogy az irányítót a kommentátorként közreműködő Charles Barkley az addigi gyengébb produkciója miatt ugratta.

A mérkőzés két és fél héttel előzte meg a profi golfozók versenysorozatának újraindítását. A márciusban leállított PGA Tour a június 11-én kezdődő Coloniallal veszi újra kezdetét, a mezőnyben a 15-szörös Major-győztes Woodsszal és az eddig öt Majoron diadalmaskodó Mickelsonnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!