világsztárok

2020.02.20. 09:04

A Pink Floyd dobosa is Budapestre látogat

Újabb három nemzetközi névvel jelentkezik kilencedik szezonja előtt a Budapest Park.

Nick Mason of Pink Folyd performs live on stage with his Saucerful of Secrets during the Rock in Roma at Auditorium Parco della Musica on July 17, 2019 in Rome, Italy. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Giuseppe Maffia

A már eddig is hihetetlenül színes, stílusokon átívelő nemzetközi line-upot felvonultató, alig több mint két hónap múlva nyitó Budapest Park három újabb ágyút dörrentett el. Június 22-én a Pink Floyd mindenkori dobosának zenekara, a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets a Pink Floyd korai időszakának dalaival érkezik hazánkba; július 8-án két évvel káprázatos első hazai, Parkban adott koncertje után tér vissza LP; július 15-én pedig ismét egy visszatérőt köszönthetünk a jazzlegenda, Marcus Miller személyében.

A Pink Floyd nevét valószínűleg senkinek sem kell magyarázni, hiszen a könnyűzene egyik legismertebb és legmeghatározóbb zenekara, akiknek hatása és fontossága vitathatatlan. Nick Mason a csapat indulása óta dobolt velük, sőt, nem csak alapítótag, de az egyetlen aki a Pink Floyd összes lemezén közreműködött. Mindemellett fontos szerepet töltött be a dalszerzésben is – nevéhez részben olyan klasszikus dalok fűződnek, mint az Echoes, a Time, a Careful With That Axe, az Eugene vagy a One of These Days.

2018-ban alapította meg a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets nevű zenekarát, akik a korai Pink Floyd szellemiségét idézik meg az Echoes elnevezésű turnén – mindebben pedig olyan neves tettestársai vannak, mint a Spandau Ballet énekese, Gary Kemp vagy éppen a basszusgitáros Guy Pratt, aki olyanokkal zenélt együtt, mint Madonna, Michael Jackson vagy Iggy Pop. A Pink Floyd kezdeti munkásságát bemutató szupergroup június 22-én a Parkban olyan dalokkal is készül, amiket élőben korábban sohasem hallhattunk a legendás zenekartól.

Az eseményért katt ide.

2018-as Parkos debütálását követően újra önálló koncerttel tér hazánkba LP, azaz Laura Pergolizzi, aki Lost On You című slágerével és őszinte, szeretetteljes dalaival hódította meg a közönség szívét.

“Amikor a kezembe veszem a mikrofont és énekelni kezdek, azt érzem, az érzelmek a szívemből közvetlenül a számba áramlanak. Legyen szó egy szomorú balladáról vagy egy pophimnuszról, mind ugyanarról a helyről jönnek.”

A karizmatikus énekesnő kivételes tehetség – erről tesz tanúbizonyságot az, hogy olyan előadóknak írt dalokat, mint Cher, Rihanna, a Backstreet Boys, Rita Ora vagy Christina Aguilera.

Néhány korábbi próbálkozás után egy fájdalmas szakítás élményét öntötte dalokba, és megszületett az azonnal a rádiós – és lemezeladási listákat meghódító, áttörést hozó Lost On You című lemez, amit 2018-ban egy újabb, Heart To Mouth című anyag követett.

A különleges orgánumával, egyedi hangulatú popdalaival és persze védjegyének számító ukulelés hangszerelésével sikeressé vált LP július 8-án tér vissza a Budapest Park színpadára.

Ezt a koncit itt találjátok.

Július 15-én szintén egy visszatérőt köszönhetünk a Park színpadán – Marcus Miller egy igazi jazzlegenda, aki olyanokkal zenélt együtt, mint Herbie Hancock vagy Miles Davis. A brooklyni születésű multiinstrumentalista géniusz session zenészként és producerként kezdte karrierjét, és olyan előadók lemezén működött közre, mint Beyoncé, Elton John vagy Frank Sinatra.

Számos Grammy-díj tulajdonosa és még ennél is többször jelölték, mind producerként, mind zenészként, de nevéhez jó néhány filmzene is kötődik. Legutóbb 2018-ban jelentkezett egy nagysikerű, a közönség és a szakma által is nagyrabecsült – szintén Grammy-re jelölt – önálló albummal, amely a Laid Back címet kapta, és amelyről szintén biztosan hoz majd dalokat a Budapest Parkba.

A jazzlegenda hasításáért ide kattintsatok.

Borítókép: Nick Mason a dobok mögött egy római koncerten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!