szavazásértékelés

2020.01.23. 10:00

Olvasóink teljesen megértik Harry és Meghan döntését

Királyság helyett önállóságot szeretne a pár.

Britain's Prince Harry, Duke of Sussex (R), and his wife Meghan, Duchess of Sussex, pose for a photo with their newborn baby son, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, in St George's Hall at Windsor Castle in Windsor, west of London on May 8, 2019. (Photo by Dominic Lipinski / POOL / AFP)

Forrás: Dominic Lipinski / POOL / AFP

Fotó: AFP

Minden úgy indult, akár egy modern tündérmesében: 2016 nyarán egy titokzatos közös barát bemutatta egymásnak Harry herceget és Meghan Markle-t. Azonnal remekül kijöttek egymással, néhány randi után pedig már együtt utaztak Botswanába.

Fél év múlva azonban a bulvársajtó is megtudta, hogy együtt vannak, és innentől csúnyán rászállt Meghanre és családjára. Harry herceg többször is figyelmeztette az újságokat, hogy hagyják békén a barátnőjét, de ezek a kérések semmit sem értek.

Harry és Meghan szerelmét azonban nem kezdték ki a pletykák, a kapcsolat egyre komolyabbra fordult, a színésznőt pár hónappal később Harry a családjának is bemutatta: találkozott Katalin hercegnével és Vilmos herceggel, és II. Erzsébet királynővel is.

2017 novemberében a pár éppen sült csirkét sütött, amikor Harry térdre ereszkedett és megkérte Meghan kezét, aki természetesen azonnal igent mondott.

Harry és Meghan végül 2018. május 19-én egy gyönyörű esküvőn egybe is kelt, amit természetesen az egész világ figyelt.

A tündérmese pedig nem állt meg itt: 2018. októberében a pár bejelentette, hogy babát várnak, 2019-ben pedig megszületett Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Meghan – aki a sussexi hercegné titulust kapta az esküvő után – egyébként sok mindenben fittyet hányt a királyi etikettre.

Volt, hogy nem viselte például a kötelező harisnyát, máskor elegáns frizura helyett csak laza kontyba fonta a haját, egyszer pedig autogramot is adott egy kislány füzetébe.

A bulvárlapok pedig közben arról is cikkeztek, hogy nem felhőtlen a viszony Katalin és Vilmos, valamint Harry és Meghan között.

2020 januárjában azért szinte mindenkit sokkolt a bejelentés, miszerint visszalépnek a királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg is függetlenednek a családtól, ráadásul félig Kanadába költöznek. A pár királyi titulusukról is lemondott.

Ennek kapcsán kérdeztük olvasóinkat, mit szólnak a döntéshez.

A voksolók csupán 14 százaléka mondta azt, hogy sajnálja, hogy a pár semmibe veszi a régi hagyományokat. 23 százalékuk megérti a döntést, ők úgy gondolják, nehéz lehetett elviselni a bulvársajtó figyelmét.

A szavazók 26 százaléka ugyanakkor nem ért egyet velük, ők úgy vélik, Harry és Meghan jó dolgukban már nem tudták, mit is csináljanak.

Az olvasók legnagyobb része, 37 százaléka azonban teljesen megérti a döntést, és azt, hogy a fiatal pár a királyság és a szigorú protokoll helyett önállóságra vágyik.

[eweb-voting id="2419320"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában