mozi

2020.01.19. 20:01

A rosszfiúk legyőzték Dolittle doktort és az 1917-et is

A Sony stúdió filmjére Will Smith and Martin Lawrence főszereplésével 59 millió dollár értékben váltottak jegyet.

HOLLYWOOD, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - JANUARY 14: Martin Lawrence and Will Smith arrive at the Los Angeles Premiere Of Columbia Pictures' 'Bad Boys For Life' held at the TCL Chinese Theatre IMAX on January 14, 2020 in Hollywood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto)

Forrás: AFP

Fotó: NurPhoto

A várakozásokat felülmúló jegybevétellel került a mozis kasszasikerlista élére bemutatója hétvégéjén a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk című amerikai akciókomédia, megelőzve a Dolittle és az 1917 című filmeket.

A négynapos ifjabb Martin Luther King hosszú hétvége első három napján a Sony stúdió filmjére Will Smith and Martin Lawrence főszereplésével 59 millió dollár értékben váltottak jegyet, és hétfő estig akár 69 millió dollárt is bezsebelhet a pénztárakban. A széria 90 millió dolláros költségvetésből készült harmadik részétől azt várták, hogy 38-45 millió dollár közötti jegybevételt hoz.

A Robert Downey Jr. címszereplésével forgatott Dolittle, az állatokkal beszélni tudó doktor történetének legújabb filmváltozata viszont kiábrándítóan rosszul kezdett, annak ellenére, hogy megszerezte a kasszasikerlista második helyét 22 millió dolláros jegybevétellel, ami a négynapos hétvégén elérheti a 30 millió dollárt.

A mintegy 180 millió dolláros költségvetésű film szerény indulása aggasztja a Universalt, amely gyártási problémák miatt tavaly májusról kétszer is kénytelen volt elhalasztani a film bemutatóját.

A stúdió számára gyógyírt jelenthet azonban Sam Mendes 1917 című első világháborús eposza, amely a hét elején 10 Oscar-jelölést kapott, és szombaton elnyerte a producerek céhének díját. Újabb 22,1 millió dollárt forgalmazott, és észak-amerikai jegybevétele a tíz nappal ezelőtt bemutatása óta el fogja érni a 80 millió dollárt hétfőre.

Borítókép: Martin Lawrence és Will Smith a „Rosszfiúk” sztárjai. / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!