elismerés

2019.11.13. 09:58

Robert De Niro életműdíjat kap a hollywoodi színészcéhtől (videó)

A színészek érdekvédelmi szervezete évente adja át díjait, De Niro az életműdíj 56. kitüntetettje.

US-Italian actor Robert De Niro arrives for the Los Angeles premiere of Netflix's "The Irishman" at the Chinese theatre in Hollywood on October 24, 2019. (Photo by VALERIE MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valerie Macon

A Screen Actors Guild (SAG) kedden jelentett be, hogy január 19-i díjátadó ceremóniáján De Niro veheti át a pályafutását elismerő díjat.

A SAG közleménye kiemelte, hogy

De Niro filmjeiben és televíziós produkcióiban is nagyszerű alakításokat nyújtott, kétszer is elnyerte az amerikai filmakadémia Oscar-díját, és az Elnöki Szabadság-érdemrenddel, az amerikai elnök által adományozott legjelentősebb polgári kitüntetéssel is elismerték.

A színész társalapítója a New York-i Tribeca Filmfesztiválnak.

Az ír című legutóbbi filmje, amelyet Martin Scorsesével forgatott, éppen a napokban kerül az észak-amerikai mozikba, mielőtt a Netflix kínálatában megjelenne. A Jimmy Hoffa szakszervezeti vezetőről szóló drámát november 21-től játsszák a magyar mozik.

De Niro közleményben köszönte meg a színészcéh elismerését, mint fogalmazott, megtiszteltetésnek tekinti, hogy egy olyan szervezet díját veheti át, amelynek 50 éve a tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!