Forgatási helyszín

2019.06.23. 20:16

Történelmi hellyé nyilvánították Az éhezők viadala 12. körzetét

Az észak-karolinai Henry River Mill Village nevű falu a nagy sikerű mozifilmsorozat első, 2012-ben bemutatott részében szolgált a három főszereplő otthonául.

The Hunger Games : Mockingjay - Part 2 Year 2015 USA Director : Francis Lawrence Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Jennifer Lawrence, Mahershala Ali Photo: Murray Close. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Forrás: Lionsgate / Color Force / Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP

Fotó: Photo12

A héten Észak-Karolina bejelentette, hogy a film forgatási helyszíneként szolgáló, elhagyott település bekerült a Történelmi Helyek Nemzeti Regiszterébe.

A 29 hektáros területet 2017-ben vásárolta meg egy Calvin Reyes nevű férfi anyjával és mostohaapjával. Az új tulajdonos kérte, hogy a falut nyilvánítsák történelmi hellyé.

Amikor 2011-ben Az éhezők viadala első filmjét forgatták, a falu házaiban lakott a három főszereplő, Katniss, Peeta és Gale.

„Az emberek a mozi miatt látogatnak ide, de a múlt emlékei miatt maradnak itt”

- mondta a tulajdonos.

A falu története 1905-ben kezdődött, amikor a Henry River Manufacturing nevű vállalat fonalüzemet épített Észak-Karolina nyugati részén. A gyárat 1970-ben bezárták, hét évvel később leégett. Az elhagyott faluban most egy kétszintes raktár és nagyjából húsz faház áll, melyekben annak idején a fonalkészítők laktak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!