önzetlen segítség

2019.06.17. 22:00

Édesanyja nyomdokaiba lép Harry herceg

Felajánlotta támogatását egy új angolai aknamentesítési programhoz Harry herceg, mondván azzal emberéleteket fognak megmenteni és segítik a helyi közösségeket.

Britain's Prince Harry, Duke of Sussex arrives at a garden party to celebrate the 70th anniversary of the Commonwealth at Marlborough House in London, on June 14, 2019. (Photo by Chris Jackson / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Chris Jackson

Az angolai kormány és a Halo Trust által meghirdetett 60 millió dolláros kezdeményezés támogatásával Harry folytatja édesanyja, az 1998-ban autóbalesetben meghalt Diana hercegnő munkáját, amellyel az afrikai nemzetnek a több évtizedes polgárháború után visszamaradt veszélyes aknamezőire hívta fel a figyelmet az 1990-es években.

Az új programban 153 aknamezőt fognak megtisztítani létfontosságú vízi utak, köztük az Okavango folyó deltatorkolata vidékén. A Halo Trust azt reméli, hogy külföldi kormányok és magánszemélyek is csatlakoznak majd az angolai kormány által az akmamentesítésre létrehozott alaphoz.

A londoni Chatham House nevű neves elemzőközpontban hétfőn elmondott beszédében Harry herceg hangsúlyozta, hogy az angolai vadon egy olyan vagyon, amelyet meg kell védeni, lakosai hasznára kell fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!