Kivételes hangi adottság

2018.10.16. 10:04

Ismét Magyarországon énekel Andrea Bocelli

A szeme világát elveszítő, hangjával azonban milliókat gyönyörködtető sztártenor a fővárosba érkezik.

Andrea Bocelli napjaink egyik énekes géniusza világszerte a legmagasabb szakmai elismeréseket és a közönség szeretetét vívta ki. Az olasz tenor 2019. november 16-án, a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik, ahol legújabb albumáról is hallhatunk dalokat. Az énekest a koncerten magyar szimfonikus zenekar és kórus kíséri majd – adja hírül a hirado.hu.

A világhírű olasz énekes karrierje a 90-es évektől napjainkig példátlan sikertörténet. Énekelt pápáknak, elnököknek, királyoknak és királynőknek, fellépett a világ összes nagy koncerttermében, operaházában, nemzetközi rendezvényeken (olimpiai játékokon, világbajnokságon), telt házas koncerteket adott csarnokokban, és 85 millió lemezt adott el. Elnyerte a Golden Globe-díjat, 7-szer a Classical Brit és 7-szer a World Music Awardsot, valamint csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán (Hollywood Walk of Fame).

Milliókat hódított meg crossover zenei stílusával. Megszámlálhatatlan operaszereplései mellett olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint például Céline Dion, Tony Bennett, Ed Sheeran, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Nicole Scherzinger és még sokan mások. Legnagyobb slágere a Con te partiro, melynek angol verziója, Sarah Brightmannel közös duettje Time to say goodbye megjelenésekor minden lemezeladási rekordot megdöntött és a fél világon hónapokig vezette a slágerlistákat.

Andrea Bocelli legújabb albuma 2018. október végén jelenik meg „Sí” címmel. A lemez 16 vadonatúj dalt tartalmaz, melyek témája a szeretet, a család, a hit és a remény. A korongon a világ legkiválóbb zenei csillagaival énekel együtt – Ed Sheerannel, Dua Lipával, a crossover szupersztárjával, Josh Grobannal, a klasszikus szoprán Aida Garifullinával, valamint 20 éves fiával, Matteo Bocellivel. A lemez középpontjában a „Fall On Me” című közös számuk áll, amely a szülő és gyermek közötti kötődést tükrözi.

„Szerettem volna felidézni ifjúságom éveit, mint amikor egy bárban zongoráztam. Azóta sok albumot készítettem, számos feldolgozást elénekeltem, és sok más szereplésem is volt. Ám egy ponton azt mondtam magamban: eljött az ideje, hogy megpróbáljak új dalokat írni… Mintha mindent újrakezdenék, ahogy az már megtörtént karrierem során” – nyilatkozta Bocelli az új albumról.

Borítókép: Andrea Bocelli. Forrás: Mark Seliger/DeccaRecords

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!